Postnl ruilt diesels in voor groengas

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2016 en 2017 worden de diesels stapsgewijs vervangen. Dick Kors, woordvoerder van Postnl: “Aan het eind van 2017 willen we 550 groengaswagens op de weg hebben.” Postnl betrekt de wagens bij Mercedes-Benz en Volkswagen. In totaal heeft het bedrijf ongeveer 1.800 bestelwagens rijden.

Dat er in Nederland ongeveer 140 tankstations voor groengas zijn en de actieradius van de wagens 250 tot 500 kilometer is, maakt dat Postnl op zoek is naar nieuwe tankmogelijkheden. “De chauffeurs moeten waarschijnlijk vaker tanken. We zijn in gesprek met leveranciers om te kijken of we groengas vulstations op onze terreinen kunnen krijgen”, verklaart Kors. Met welke leveranciers ze in gesprek zijn, wil Kors niet zeggen.

Postnl heeft het vierde grootste wagenpark in Nederland, zo is te lezen in Fleet&Mobility nummer 3

Postnl ruilt diesels in voor groengas | Fleet&Mobility

Postnl ruilt diesels in voor groengas

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 2016 en 2017 worden de diesels stapsgewijs vervangen. Dick Kors, woordvoerder van Postnl: “Aan het eind van 2017 willen we 550 groengaswagens op de weg hebben.” Postnl betrekt de wagens bij Mercedes-Benz en Volkswagen. In totaal heeft het bedrijf ongeveer 1.800 bestelwagens rijden.

Dat er in Nederland ongeveer 140 tankstations voor groengas zijn en de actieradius van de wagens 250 tot 500 kilometer is, maakt dat Postnl op zoek is naar nieuwe tankmogelijkheden. “De chauffeurs moeten waarschijnlijk vaker tanken. We zijn in gesprek met leveranciers om te kijken of we groengas vulstations op onze terreinen kunnen krijgen”, verklaart Kors. Met welke leveranciers ze in gesprek zijn, wil Kors niet zeggen.

Postnl heeft het vierde grootste wagenpark in Nederland, zo is te lezen in Fleet&Mobility nummer 3