Nissan en Suzuki stoppen met productie dieselmotoren

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Bij Suzuki verwachten ze niet dat de vraag naar diesels zich herstelt. (Foto: Suzuki)

In navolging van Volvo en FCA-merken maken nu ook Suzuki en Nissan bekend te stoppen met de productie van dieselmotoren voor zijn modellen. Suzuki-eigenaar Toyota maakte eerder al bekend uit de diesel te stappen.

Geen herstel verwacht

Bij Suzuki wordt niet verwacht dat de vraag naar diesels zich in de komende jaren herstelt en het concern legt daarom de focus op hybrides en benzinemotoren. Ook ontwikkelt Suzuki momenteel elektrische modellen.

Andere concerns investeren wel in diesel, zo stelden recentelijk Porsche en Audi diesels te behouden. Volgens VW kunnen de strenge emissie-eisen niet gehaald worden zonder de inzet van diesel.Lees ook het artikel ‘Welke brandstof heeft de toekomst?’, waarin fleetmanagers is gevraagd waar zij de komende jaren hun geld op zetten.

Nissan en Suzuki stoppen met productie dieselmotoren | Fleet&Mobility

Nissan en Suzuki stoppen met productie dieselmotoren

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Bij Suzuki verwachten ze niet dat de vraag naar diesels zich herstelt. (Foto: Suzuki)

In navolging van Volvo en FCA-merken maken nu ook Suzuki en Nissan bekend te stoppen met de productie van dieselmotoren voor zijn modellen. Suzuki-eigenaar Toyota maakte eerder al bekend uit de diesel te stappen.

Geen herstel verwacht

Bij Suzuki wordt niet verwacht dat de vraag naar diesels zich in de komende jaren herstelt en het concern legt daarom de focus op hybrides en benzinemotoren. Ook ontwikkelt Suzuki momenteel elektrische modellen.

Andere concerns investeren wel in diesel, zo stelden recentelijk Porsche en Audi diesels te behouden. Volgens VW kunnen de strenge emissie-eisen niet gehaald worden zonder de inzet van diesel.Lees ook het artikel ‘Welke brandstof heeft de toekomst?’, waarin fleetmanagers is gevraagd waar zij de komende jaren hun geld op zetten.