‘Duitsland trekt 1 miljard uit voor ontwikkeling EV-accu’s’

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Duitse regering reserveert 1 miljard euro om een consortium te ondersteunen dat batterijen van elektrische auto’s wil produceren. Met het geld wordt een onderzoeksfaciliteit gefinancierd voor de ontwikkeling van solid-state batterijen van de volgende generatie. Dit meldt persbureau Reuters.  Lees hier over het dreigende gebrek aan grondstoffen voor EV-accu’s.

De maatregelen, die naar verwachting volgende week aangekondigd zullen worden door minister van Economische Zaken Peter Altmaier, zijn bedoeld om de afhankelijkheid van Duitse autofabrikanten van Aziatische acculeveranciers te verminderen. Ook is het doel van de regering om Duitse banen te beschermen, die gevaar lopen door de verdringing van traditionele auto’s met verbrandingsmotor.

Lees meer op Automotive Management. 

‘Duitsland trekt 1 miljard uit voor ontwikkeling EV-accu’s’ | Fleet&Mobility

‘Duitsland trekt 1 miljard uit voor ontwikkeling EV-accu’s’

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De Duitse regering reserveert 1 miljard euro om een consortium te ondersteunen dat batterijen van elektrische auto’s wil produceren. Met het geld wordt een onderzoeksfaciliteit gefinancierd voor de ontwikkeling van solid-state batterijen van de volgende generatie. Dit meldt persbureau Reuters.  Lees hier over het dreigende gebrek aan grondstoffen voor EV-accu’s.

De maatregelen, die naar verwachting volgende week aangekondigd zullen worden door minister van Economische Zaken Peter Altmaier, zijn bedoeld om de afhankelijkheid van Duitse autofabrikanten van Aziatische acculeveranciers te verminderen. Ook is het doel van de regering om Duitse banen te beschermen, die gevaar lopen door de verdringing van traditionele auto’s met verbrandingsmotor.

Lees meer op Automotive Management.