Tesla sluit showrooms om prijs Model 3 te drukken

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Veel van de huidige Tesla-stores gaan sluiten (foto: Tesla)

Door volledig over te stappen op online verkoop wil de Amerikaanse autofabrikant tot 6 procent kosten besparen. De winst wordt gebruikt voor het verlagen van de prijs van de Model 3, waarvan het basismodel nu voor 35 duizend dollar te koop komt. Tot nog toe werden enkel de duurdere versies aangeboden. In Nederland komt de Model 3 binnen een half jaar te koop, de auto krijgt een vanaf prijs van circa 60 duizend euro.

Tesla Tesla maakt niet bekend om hoeveel vestigingen het gaat. Wel blijft een klein aantal showrooms op drukke locaties open. Daarnaast blijven er enkele Tesla service centers bestaan. De meeste service wordt bij Tesla niet in de werkplaats, maar bij de klant aan huis of op het werk uitgevoerd. Om die reden heeft ook Tesla Nederland eind vorig jaar enkele Tesla Model S-servicewagens in gebruik genomen.
In Nederland zijn zeven Tesla stores. Het is niet duidelijk welke daarvan worden gesloten. Tesla is om een reactie gevraagd.

Tesla sluit showrooms om prijs Model 3 te drukken | Fleet&Mobility

Tesla sluit showrooms om prijs Model 3 te drukken

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Veel van de huidige Tesla-stores gaan sluiten (foto: Tesla)

Door volledig over te stappen op online verkoop wil de Amerikaanse autofabrikant tot 6 procent kosten besparen. De winst wordt gebruikt voor het verlagen van de prijs van de Model 3, waarvan het basismodel nu voor 35 duizend dollar te koop komt. Tot nog toe werden enkel de duurdere versies aangeboden. In Nederland komt de Model 3 binnen een half jaar te koop, de auto krijgt een vanaf prijs van circa 60 duizend euro.

Tesla Tesla maakt niet bekend om hoeveel vestigingen het gaat. Wel blijft een klein aantal showrooms op drukke locaties open. Daarnaast blijven er enkele Tesla service centers bestaan. De meeste service wordt bij Tesla niet in de werkplaats, maar bij de klant aan huis of op het werk uitgevoerd. Om die reden heeft ook Tesla Nederland eind vorig jaar enkele Tesla Model S-servicewagens in gebruik genomen.
In Nederland zijn zeven Tesla stores. Het is niet duidelijk welke daarvan worden gesloten. Tesla is om een reactie gevraagd.