Volkswagen lanceert elektrische SUV in Shanghai

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De I.D. Roomzz. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group introduceert op de autoshow in het Chinese Shanghai een nieuwe volledig elektrische SUV: de I.D. Roomzz. Hij is 4.920 millimeter lang, 42 millimeter lanter dan de Touareg en verkrijgbaar met vier of zeven stoelen. De auto moet in productie gaan in 2021 in China. Na de Crozz, Buzz, Vizzion en Buggy is de Roomzz het zesde volledige elektrische model in de I.D.-reeks van het bedrijf, gebouwd op het modulaire MEB-platform.

“In de komende tien jaar verwachten we meer dan 22 miljoen elektrische auto’s te produceren”. Zo zei VW ceo Herbert Diess tijdens de introductie.  Lees hier het Connected Car ABC.

De auto kan in theorie volledig autonoom (op level 4 niveau) rijden, via de I.D. Pilot-technologie van het concern. Het accupakket is 82 KW, waarmee de auto een WLTP-actieradius heeft van 450 kilometer. Opladen kan via inductie of via een standaard laadkabel. De auto moet onder andere de concurrentie aangaan met de Tesla Model X. Volkswagen Group investeert miljarden in elektrische aandrijflijnen.

De Shanghai Motor Show vindt plaats van 18-26 april.

Volkswagen lanceert elektrische SUV in Shanghai | Fleet&Mobility

Volkswagen lanceert elektrische SUV in Shanghai

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
De I.D. Roomzz. (Foto: Volkswagen)

Volkswagen Group introduceert op de autoshow in het Chinese Shanghai een nieuwe volledig elektrische SUV: de I.D. Roomzz. Hij is 4.920 millimeter lang, 42 millimeter lanter dan de Touareg en verkrijgbaar met vier of zeven stoelen. De auto moet in productie gaan in 2021 in China. Na de Crozz, Buzz, Vizzion en Buggy is de Roomzz het zesde volledige elektrische model in de I.D.-reeks van het bedrijf, gebouwd op het modulaire MEB-platform.

“In de komende tien jaar verwachten we meer dan 22 miljoen elektrische auto’s te produceren”. Zo zei VW ceo Herbert Diess tijdens de introductie.  Lees hier het Connected Car ABC.

De auto kan in theorie volledig autonoom (op level 4 niveau) rijden, via de I.D. Pilot-technologie van het concern. Het accupakket is 82 KW, waarmee de auto een WLTP-actieradius heeft van 450 kilometer. Opladen kan via inductie of via een standaard laadkabel. De auto moet onder andere de concurrentie aangaan met de Tesla Model X. Volkswagen Group investeert miljarden in elektrische aandrijflijnen.

De Shanghai Motor Show vindt plaats van 18-26 april.