Personenauto's

‘Chiptekort treft nu ook EV-productie van Volkswagen’

VW legt de EV-productie stil in Zwickau. (Foto: Volkswagen Group)

De aanhoudende schaarste van chips treft nu ook de productie van EV’s bij Volkswagen. De fabrikant heeft besloten deze week de productie te staken in de fabrieken in Zwickau en Dresden, waar onder andere de ID.4, ID.3, Audi Q4 e-tron en de Cupra Born worden gefabriceerd. Hierdoor zullen 5.000 minder voertuigen worden geproduceerd. 

Hierdoor zullen 5.000 minder voertuigen worden geproduceerd. Dat meldt Automobilwoche. 

Tot nu toe is de productie van EV’s bij Volkswagen nog niet onderbroken vanwege het chiptekort en trof het vooral de productielijnen van VW in Wolfsburg. Daar is de productie van de Golf en Tiguan al geregeld stilgevallen vanwege de schaarste aan chips of is werktijdverkorting aangevraagd. Volkswagen verwacht dit jaar zo’n 100 duizend auto’s minder te kunnen bouwen vanwege het tekort aan microchips. Andere fabrikanten, waaronder Ford, waren ook al genoodzaakt op de productie stil te leggen, maar dan ging het niet om de productie van EV’s. 

‘Chiptekort treft nu ook EV-productie van Volkswagen’ | Fleet&Mobility
Personenauto's

‘Chiptekort treft nu ook EV-productie van Volkswagen’

VW legt de EV-productie stil in Zwickau. (Foto: Volkswagen Group)

De aanhoudende schaarste van chips treft nu ook de productie van EV’s bij Volkswagen. De fabrikant heeft besloten deze week de productie te staken in de fabrieken in Zwickau en Dresden, waar onder andere de ID.4, ID.3, Audi Q4 e-tron en de Cupra Born worden gefabriceerd. Hierdoor zullen 5.000 minder voertuigen worden geproduceerd. 

Hierdoor zullen 5.000 minder voertuigen worden geproduceerd. Dat meldt Automobilwoche. 

Tot nu toe is de productie van EV’s bij Volkswagen nog niet onderbroken vanwege het chiptekort en trof het vooral de productielijnen van VW in Wolfsburg. Daar is de productie van de Golf en Tiguan al geregeld stilgevallen vanwege de schaarste aan chips of is werktijdverkorting aangevraagd. Volkswagen verwacht dit jaar zo’n 100 duizend auto’s minder te kunnen bouwen vanwege het tekort aan microchips. Andere fabrikanten, waaronder Ford, waren ook al genoodzaakt op de productie stil te leggen, maar dan ging het niet om de productie van EV’s.