‘Chiptekort treft nu ook EV-productie van Volkswagen’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VW legt de EV-productie stil in Zwickau. (Foto: Volkswagen Group)

Hierdoor zullen 5.000 minder voertuigen worden geproduceerd. Dat meldt Automobilwoche. 

Tot nu toe is de productie van EV’s bij Volkswagen nog niet onderbroken vanwege het chiptekort en trof het vooral de productielijnen van VW in Wolfsburg. Daar is de productie van de Golf en Tiguan al geregeld stilgevallen vanwege de schaarste aan chips of is werktijdverkorting aangevraagd. Volkswagen verwacht dit jaar zo’n 100 duizend auto’s minder te kunnen bouwen vanwege het tekort aan microchips. Andere fabrikanten, waaronder Ford, waren ook al genoodzaakt op de productie stil te leggen, maar dan ging het niet om de productie van EV’s. 

‘Chiptekort treft nu ook EV-productie van Volkswagen’ | Fleet&Mobility

‘Chiptekort treft nu ook EV-productie van Volkswagen’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VW legt de EV-productie stil in Zwickau. (Foto: Volkswagen Group)

Hierdoor zullen 5.000 minder voertuigen worden geproduceerd. Dat meldt Automobilwoche. 

Tot nu toe is de productie van EV’s bij Volkswagen nog niet onderbroken vanwege het chiptekort en trof het vooral de productielijnen van VW in Wolfsburg. Daar is de productie van de Golf en Tiguan al geregeld stilgevallen vanwege de schaarste aan chips of is werktijdverkorting aangevraagd. Volkswagen verwacht dit jaar zo’n 100 duizend auto’s minder te kunnen bouwen vanwege het tekort aan microchips. Andere fabrikanten, waaronder Ford, waren ook al genoodzaakt op de productie stil te leggen, maar dan ging het niet om de productie van EV’s.