Infrastructuur

Laatste update:

EV-rijden ontwikkelt sneller dan infrastructuur

In een interview met Frankfurter Allgemeine Zeitung waarschuwt Bernd Osterloh, voorzitter van de ondernemingsraad van Volkswagen, dat de infrastructuur achterblijft bij een te snelle ontwikkeling van elektrisch rijden.

Volgens hem kan een te snelle ontwikkeling van elektrisch rijden leiden tot problemen met de infrastructuur. Hij geeft het voorbeeld van snellaadpalen. Accu’s van EV’s kunnen binnen vijftien minuten worden opgeladen aan zo’n laadpaal. Maar wanneer er drie auto’s in dezelfde straat tegelijk worden opgeladen “kan het met de huidige infrastructuur gebeuren, dat de hele straat zonder elektriciteit komt te zitten”.

Lees het volledige artikel op Automotive Management

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
EV-rijden ontwikkelt sneller dan infrastructuur | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Laatste update:

EV-rijden ontwikkelt sneller dan infrastructuur

In een interview met Frankfurter Allgemeine Zeitung waarschuwt Bernd Osterloh, voorzitter van de ondernemingsraad van Volkswagen, dat de infrastructuur achterblijft bij een te snelle ontwikkeling van elektrisch rijden.

Volgens hem kan een te snelle ontwikkeling van elektrisch rijden leiden tot problemen met de infrastructuur. Hij geeft het voorbeeld van snellaadpalen. Accu’s van EV’s kunnen binnen vijftien minuten worden opgeladen aan zo’n laadpaal. Maar wanneer er drie auto’s in dezelfde straat tegelijk worden opgeladen “kan het met de huidige infrastructuur gebeuren, dat de hele straat zonder elektriciteit komt te zitten”.

Lees het volledige artikel op Automotive Management

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie