Newmotion: 45 procent meer laadsessies in 2016

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt laadpaalexploitant Newmotion, voorheen bekend als The New Motion. Het bedrijf analyseerde zo’n 13 miljoen laadsessies die plaatsvonden sinds 2012 op het eigen netwerk van laadpunten. In 2016 had Newmotion 26.793 laadpalen in beheer.

De meeste laadsessies vonden in 2016 plaats in de Randstad. In absolute aantallen spande Zuid-Holland de kroon: er werd 1.125.486 keer opgeladen bij een Newmotion-laadpunt. In Noord-Holland werden 948.991 stekkers ingeprikt. Utrecht (879.112), Noord-Brabant (792.451) en Gelderland (633.327) completeren de top-5. De overige provincies blijven daar ver bij achter, met 50 – 90 duizend in Zeeland, Groningen, Friesland en Drenthe tot 225 duizend in Limburg. Zeeland groeide fors met 43 procent, Groningen en Drenthe met respectievelijk 23 en 25 procent.

Volwassen

Newmotion-ceo Sytse Zuidema noemt het niet verrassend dat de meeste laadactiviteit plaatsvindt in de Randstad, omdat daar de meeste mensen wonen. De drie koplopers onder de provincies zijn dat al sinds 2012, aanvankelijk nog met groeipercentages van meerdere honderden. Volgens Zuidema zijn de huidige, bescheidener groeicijfers een teken dat de markt steeds volwassener wordt. Wel ziet hij dat de markt zich snel blijft ontwikkelen, doordat er veel nieuwe elektrische modellen op de markt komen met grotere actieradius. Daardoor groeit de vraag naar laadfaciliteiten, ook in de regio’s buiten de Randstad.

Uit een benchmark van adviesbureau Over Morgen bleek eerder dat de relatieve beschikbaarheid van publieke laadinfrastructuur in veel gemeenten sterk verbetert.

Newmotion: 45 procent meer laadsessies in 2016 | Fleet&Mobility

Newmotion: 45 procent meer laadsessies in 2016

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

Dat meldt laadpaalexploitant Newmotion, voorheen bekend als The New Motion. Het bedrijf analyseerde zo’n 13 miljoen laadsessies die plaatsvonden sinds 2012 op het eigen netwerk van laadpunten. In 2016 had Newmotion 26.793 laadpalen in beheer.

De meeste laadsessies vonden in 2016 plaats in de Randstad. In absolute aantallen spande Zuid-Holland de kroon: er werd 1.125.486 keer opgeladen bij een Newmotion-laadpunt. In Noord-Holland werden 948.991 stekkers ingeprikt. Utrecht (879.112), Noord-Brabant (792.451) en Gelderland (633.327) completeren de top-5. De overige provincies blijven daar ver bij achter, met 50 – 90 duizend in Zeeland, Groningen, Friesland en Drenthe tot 225 duizend in Limburg. Zeeland groeide fors met 43 procent, Groningen en Drenthe met respectievelijk 23 en 25 procent.

Volwassen

Newmotion-ceo Sytse Zuidema noemt het niet verrassend dat de meeste laadactiviteit plaatsvindt in de Randstad, omdat daar de meeste mensen wonen. De drie koplopers onder de provincies zijn dat al sinds 2012, aanvankelijk nog met groeipercentages van meerdere honderden. Volgens Zuidema zijn de huidige, bescheidener groeicijfers een teken dat de markt steeds volwassener wordt. Wel ziet hij dat de markt zich snel blijft ontwikkelen, doordat er veel nieuwe elektrische modellen op de markt komen met grotere actieradius. Daardoor groeit de vraag naar laadfaciliteiten, ook in de regio’s buiten de Randstad.

Uit een benchmark van adviesbureau Over Morgen bleek eerder dat de relatieve beschikbaarheid van publieke laadinfrastructuur in veel gemeenten sterk verbetert.