Allego slaat handen ineen met Scandinavische partner

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Op de foto: Rami Syväri, vp Fortum Charge & Drive (links) en Anja van Niersen, ceo Allego(rechts).

Daartoe hebben de twee bedrijven een intentieverklaring ondertekend op de Connecting Europe Conference in Tallinn (Estland), dat werd georganiseerd door de Europese Commissie. Wanneer het idee concreet moet worden, is niet bekend. 

Allego heeft 6.000 laders in Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg in gebruik. Fortum Charge & Drive heeft 1.500 aangesloten smart chargers in de Scandinavische landen. Deze samenwerking zorgt voor een netwerk in Noord- en West-Europa. In Europa zijn Nederland en Noorwegen belangrijke EV-verkoopmarkten.

Volgens Anja van Niersen, ceo van Allego, is het Europese laadlandschap nu nog te gefragmenteerd. “Grensoverschrijdende mobiliteit en lange afstanden zijn nu nog moeilijk voor EV-rijders. Veel autofabrikanten komen op de markt met nieuwe elektrische modellen. Daardoor stijgt ook de behoefte aan thuislaadmogelijkheden, slimme laadoplossingen in de openbare ruimte en supersnelle laadoplossingen voor onderweg. Door samen te werken met Fortum Charge & Drive kunnen wij in Europa gelijke diensten aanbieden. Samen kunnen we de grootste leverancier van interoperabele laadoplossingen worden.”

Allego slaat handen ineen met Scandinavische partner | Fleet&Mobility

Allego slaat handen ineen met Scandinavische partner

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Op de foto: Rami Syväri, vp Fortum Charge & Drive (links) en Anja van Niersen, ceo Allego(rechts).

Daartoe hebben de twee bedrijven een intentieverklaring ondertekend op de Connecting Europe Conference in Tallinn (Estland), dat werd georganiseerd door de Europese Commissie. Wanneer het idee concreet moet worden, is niet bekend. 

Allego heeft 6.000 laders in Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg in gebruik. Fortum Charge & Drive heeft 1.500 aangesloten smart chargers in de Scandinavische landen. Deze samenwerking zorgt voor een netwerk in Noord- en West-Europa. In Europa zijn Nederland en Noorwegen belangrijke EV-verkoopmarkten.

Volgens Anja van Niersen, ceo van Allego, is het Europese laadlandschap nu nog te gefragmenteerd. “Grensoverschrijdende mobiliteit en lange afstanden zijn nu nog moeilijk voor EV-rijders. Veel autofabrikanten komen op de markt met nieuwe elektrische modellen. Daardoor stijgt ook de behoefte aan thuislaadmogelijkheden, slimme laadoplossingen in de openbare ruimte en supersnelle laadoplossingen voor onderweg. Door samen te werken met Fortum Charge & Drive kunnen wij in Europa gelijke diensten aanbieden. Samen kunnen we de grootste leverancier van interoperabele laadoplossingen worden.”