Infrastructuur

‘Autoluwe binnenstad slecht voor lokale economie’

Groenlinks wil in Amsterdam een compleet autovrije binnenstad. (Foto: Shutterstock)

Een op de vier politieke partijen wil het stadscentrum autoluw maken en het parkeren in de binnenstad beperken.

Dit stelt Detailhandel Nederland na een analyse van 68 partijprogramma’s voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

De branchevereniging vreest dat het autoluw maken van stadscentra gebeurt zonder impactstudies op de plaatselijke economie en onderbouwde plannen voor bijvoorbeeld het OV. Dan heeft zo’n beslissing desastreuze gevolgen voor de binnensteden. “Een eenzijdig beleid gericht op het weren van auto’s zal grote schade aanrichten aan de plaatselijke economie”, stelt Guido van Woerkom, voorzitter van de branchevereniging. “Het schrappen van tienduizend parkeerplaatsen in het centrum van Amsterdam, tweeduizend in Rotterdam of het sluiten van parkeergarages in Utrecht lijkt louter en alleen gericht tegen auto’s, in plaats van dat het de binnenstad vooruithelpt.”

Lees meer op Automotive Management

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
‘Autoluwe binnenstad slecht voor lokale economie’ | Fleet&Mobility
Infrastructuur

‘Autoluwe binnenstad slecht voor lokale economie’

Groenlinks wil in Amsterdam een compleet autovrije binnenstad. (Foto: Shutterstock)

Een op de vier politieke partijen wil het stadscentrum autoluw maken en het parkeren in de binnenstad beperken.

Dit stelt Detailhandel Nederland na een analyse van 68 partijprogramma’s voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

De branchevereniging vreest dat het autoluw maken van stadscentra gebeurt zonder impactstudies op de plaatselijke economie en onderbouwde plannen voor bijvoorbeeld het OV. Dan heeft zo’n beslissing desastreuze gevolgen voor de binnensteden. “Een eenzijdig beleid gericht op het weren van auto’s zal grote schade aanrichten aan de plaatselijke economie”, stelt Guido van Woerkom, voorzitter van de branchevereniging. “Het schrappen van tienduizend parkeerplaatsen in het centrum van Amsterdam, tweeduizend in Rotterdam of het sluiten van parkeergarages in Utrecht lijkt louter en alleen gericht tegen auto’s, in plaats van dat het de binnenstad vooruithelpt.”

Lees meer op Automotive Management

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten