Infrastructuur

Aldi plaatst 28 snellaadstations in Duitsland

In Duitsland vullen steeds meer winkelketens de gaten in de laadinfrastructuur op. (Foto: Shutterstock)

De keten plaatst laadpalen bij 28 van zijn Duitse supermarkten die in de buurt van een snelweg zijn gevestigd. Klanten kunnen gratis hun EV opladen.

Het supermarktconcern heeft in Duitsland al laadpalen staan bij meer dan 50 winkels. Daar worden er nu nog 28 aan toegevoegd. Het gaat om filialen van Aldi Süd, waar alle vestigingen ten zuiden van de Duitse rivier de Ruhr onder vallen. Dat is te lezen op Automobilwoche.

Eerst richtte de supermarkt zich op stedelijke gebieden, maar nu kijkt het bedrijf ook naar snelweglocaties voor de laadstations. In 30 minuten kunnen klanten, afhankelijk van het type EV dat ze rijden, zo’n 200 kilometer bijladen, zo belooft het bedrijf. 

Duitse winkelketens stappen steeds vaker in de gaten in laadinfrastructuur in Duitsland. Zo heeft Ikea in Duitsland ook al twee derde van zijn winkels uitgerust met een laadstation. Op deze manier onderscheiden de ketens zich van de rest.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Aldi plaatst 28 snellaadstations in Duitsland | Fleet&Mobility
Infrastructuur

Aldi plaatst 28 snellaadstations in Duitsland

In Duitsland vullen steeds meer winkelketens de gaten in de laadinfrastructuur op. (Foto: Shutterstock)

De keten plaatst laadpalen bij 28 van zijn Duitse supermarkten die in de buurt van een snelweg zijn gevestigd. Klanten kunnen gratis hun EV opladen.

Het supermarktconcern heeft in Duitsland al laadpalen staan bij meer dan 50 winkels. Daar worden er nu nog 28 aan toegevoegd. Het gaat om filialen van Aldi Süd, waar alle vestigingen ten zuiden van de Duitse rivier de Ruhr onder vallen. Dat is te lezen op Automobilwoche.

Eerst richtte de supermarkt zich op stedelijke gebieden, maar nu kijkt het bedrijf ook naar snelweglocaties voor de laadstations. In 30 minuten kunnen klanten, afhankelijk van het type EV dat ze rijden, zo’n 200 kilometer bijladen, zo belooft het bedrijf. 

Duitse winkelketens stappen steeds vaker in de gaten in laadinfrastructuur in Duitsland. Zo heeft Ikea in Duitsland ook al twee derde van zijn winkels uitgerust met een laadstation. Op deze manier onderscheiden de ketens zich van de rest.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink