Rijksoverheid plaatst tweeduizend laadpunten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Voor een succesvolle transitie naar elektrisch rijden, moeten er voldoende laadpunten zijn. (Foto: Shutterstock)

Het Rijk bezit een wagenpark van 31 duizend voertuigen en in 2020 moet 20 procent elektrisch zijn. Vanaf 2028 worden er geen auto’s meer aangeschaft die rijden op diesel of benzine en zet de rijksoverheid in op een volledig emissieloos wagenpark. Hiervoor zijn veel laadpunten nodig bij rijksgebouwen. De leveranciers voor de eerste tweeduizend laadpunten zijn Unica en Engie.

In 2018 startte de Rijksoverheid hiervoor een aanbesteding. Eind december 2018 is het aanbestedingsproces afgerond. Unica en Engie zullen de eerste tweeduizend laadpunten installeren. 700 ervan worden al in de eerste helft van 2019 aangesloten. 

Rijksoverheid plaatst tweeduizend laadpunten | Fleet&Mobility

Rijksoverheid plaatst tweeduizend laadpunten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Voor een succesvolle transitie naar elektrisch rijden, moeten er voldoende laadpunten zijn. (Foto: Shutterstock)

Het Rijk bezit een wagenpark van 31 duizend voertuigen en in 2020 moet 20 procent elektrisch zijn. Vanaf 2028 worden er geen auto’s meer aangeschaft die rijden op diesel of benzine en zet de rijksoverheid in op een volledig emissieloos wagenpark. Hiervoor zijn veel laadpunten nodig bij rijksgebouwen. De leveranciers voor de eerste tweeduizend laadpunten zijn Unica en Engie.

In 2018 startte de Rijksoverheid hiervoor een aanbesteding. Eind december 2018 is het aanbestedingsproces afgerond. Unica en Engie zullen de eerste tweeduizend laadpunten installeren. 700 ervan worden al in de eerste helft van 2019 aangesloten.