Alfen verdubbelt omzet in Q3

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Alfen voorziet constante groei. (Foto: Alfen)

Alfen heeft in Q3 een omzet gerealiseerd van 123,2 miljoen euro, een groei van 103 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2021 (60,6 miljoen euro). Deze groei werd voornamelijk gedreven door EV-laadapparatuur en energieopslagsystemen.

Brutowinst bedraagt van 24,5 miljoen euro (ebitda), een groei van 153 procent ten opzichte van Q3 2021. Alfen verwacht een omzet te halen in 2022 van tussen de 410 en de 470 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf bekend middels een persbericht.

Onzekerheid recessie

“Het derde kwartaal van 2022 is opnieuw een sterk kwartaal geweest voor Alfen, waarin we een verdubbeling van de omzet en een nog sterkere groei van de aangepaste ebitda hebben gerealiseerd,” aldus Marco Roeleveld, ceo van Alfen. “Onze inkomsten uit EV-laadapparatuur zijn bijna verdrievoudigd ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. Het gebruik van elektrische voertuigen blijft toenemen. Alfen is goed gepositioneerd om daarvan te profiteren en blijft investeren in de toekomst, onder meer door de huidige bouw van onze nieuwe fabriek in Almere, waardoor de voetafdruk van onze productiefaciliteiten wordt verdubbeld.”

Roeleveld vervolgt: “We zien dat de inflatie momenteel hoog is, terwijl de vrees voor een recessie gevolgen begint te krijgen voor de eindmarkt van auto’s. Hoewel het percentage verkochte auto’s met een accu toeneemt, daalt het totale aantal verkochte auto’s dit jaar. Wat het precieze effect van deze ontwikkelingen zal zijn is onduidelijk, maar wij blijven een aanzienlijke groei van de EV-markt verwachten.”

Alfen verdubbelt omzet in Q3 | Fleet&Mobility

Alfen verdubbelt omzet in Q3

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Alfen voorziet constante groei. (Foto: Alfen)

Alfen heeft in Q3 een omzet gerealiseerd van 123,2 miljoen euro, een groei van 103 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2021 (60,6 miljoen euro). Deze groei werd voornamelijk gedreven door EV-laadapparatuur en energieopslagsystemen.

Brutowinst bedraagt van 24,5 miljoen euro (ebitda), een groei van 153 procent ten opzichte van Q3 2021. Alfen verwacht een omzet te halen in 2022 van tussen de 410 en de 470 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf bekend middels een persbericht.

Onzekerheid recessie

“Het derde kwartaal van 2022 is opnieuw een sterk kwartaal geweest voor Alfen, waarin we een verdubbeling van de omzet en een nog sterkere groei van de aangepaste ebitda hebben gerealiseerd,” aldus Marco Roeleveld, ceo van Alfen. “Onze inkomsten uit EV-laadapparatuur zijn bijna verdrievoudigd ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. Het gebruik van elektrische voertuigen blijft toenemen. Alfen is goed gepositioneerd om daarvan te profiteren en blijft investeren in de toekomst, onder meer door de huidige bouw van onze nieuwe fabriek in Almere, waardoor de voetafdruk van onze productiefaciliteiten wordt verdubbeld.”

Roeleveld vervolgt: “We zien dat de inflatie momenteel hoog is, terwijl de vrees voor een recessie gevolgen begint te krijgen voor de eindmarkt van auto’s. Hoewel het percentage verkochte auto’s met een accu toeneemt, daalt het totale aantal verkochte auto’s dit jaar. Wat het precieze effect van deze ontwikkelingen zal zijn is onduidelijk, maar wij blijven een aanzienlijke groei van de EV-markt verwachten.”