Infrastructuur

Laatste update:

Alfen kondigt nieuwe generatie laadtechnologie aan

De laadapparatuurtechnologie is ontwikkeld om ISO 15118 te ondersteunen (foto: Alfen)

Alfen kondigt zijn volgende generatie laadapparatuur technologie aan, ontwikkeld om de nieuwste internationale communicatiestandaard voor het opladen van EV’s te ondersteunen. De technologie maakt verbeterde smart charging-mogelijkheden mogelijk, zoals Plug & Charge en Bi-Directional Charging.

Dit meldt het bedrijf in een persbericht. “Plug & Charge en Bi-Directional Charging spelen een belangrijke rol in het mogelijk maken van massale adoptie van elektrische mobiliteit in heel Europa.”  vertelt Michelle Lesh, Chief Commercial Officer voor Alfen. 

Plug & Charge houdt in dat de laadkabel direct kan worden gebruikt, zonder aanmelding met app of pas bij de laadpaal.  Bidirectioneel laden betekent dat je met je auto twee kanten op kunt laden, niet alleen stroom naar je auto, maar ook andersom.

Verwacht wordt dat het aantal EV’s op de Europese wegen zal groeien van minder dan 5 miljoen vandaag tot 130 miljoen in 2035. Het aantal EV-laadpunten voor particulier en openbaar gebruik zal naar verwachting toenemen tot 65 miljoen in 2035, waarbij 85 procent van de oplaadpunten zich thuis zal bevinden, denkt het bedrijf. Om deze groei mogelijk te maken moet de EU een aantal problemen aanpakken, zoals de drastische verbetering van de oplaadinfrastructuur en een beter beheer van de energie op het net om de vraag naar energie van EV te beheren.

“Om Bi-Directional Charging en Plug & Charge realiteit te maken, moeten het laadstation, de back-end en de EV deze mogelijkheden ondersteunen,” vervolgt Lesh. Alfen verwacht de nieuwe technologie in de loop van de tijd te introduceren op laadstations van het bedrijf, beginnend met het Alfen Twin Laadstation.

Alfen kondigt nieuwe generatie laadtechnologie aan | Fleet&Mobility

Alfen kondigt nieuwe generatie laadtechnologie aan

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De laadapparatuurtechnologie is ontwikkeld om ISO 15118 te ondersteunen (foto: Alfen)

Dit meldt het bedrijf in een persbericht. “Plug & Charge en Bi-Directional Charging spelen een belangrijke rol in het mogelijk maken van massale adoptie van elektrische mobiliteit in heel Europa.”  vertelt Michelle Lesh, Chief Commercial Officer voor Alfen. 

Plug & Charge houdt in dat de laadkabel direct kan worden gebruikt, zonder aanmelding met app of pas bij de laadpaal.  Bidirectioneel laden betekent dat je met je auto twee kanten op kunt laden, niet alleen stroom naar je auto, maar ook andersom.

Verwacht wordt dat het aantal EV’s op de Europese wegen zal groeien van minder dan 5 miljoen vandaag tot 130 miljoen in 2035. Het aantal EV-laadpunten voor particulier en openbaar gebruik zal naar verwachting toenemen tot 65 miljoen in 2035, waarbij 85 procent van de oplaadpunten zich thuis zal bevinden, denkt het bedrijf. Om deze groei mogelijk te maken moet de EU een aantal problemen aanpakken, zoals de drastische verbetering van de oplaadinfrastructuur en een beter beheer van de energie op het net om de vraag naar energie van EV te beheren.

“Om Bi-Directional Charging en Plug & Charge realiteit te maken, moeten het laadstation, de back-end en de EV deze mogelijkheden ondersteunen,” vervolgt Lesh. Alfen verwacht de nieuwe technologie in de loop van de tijd te introduceren op laadstations van het bedrijf, beginnend met het Alfen Twin Laadstation.