Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Duizend nieuwe OV-fietsen gestald

Er zijn duizend nieuwe OV-fietsen verspreid over treinstation in Nederland geplaatst. Onder andere in Deventer, Tilburg, Utrecht en op Amsterdam Centraal zijn er nieuwe OV-fietsen bijgekomen.

Dat meldt de NS vandaag.

Er zijn veranderingen met de ‘oude’ OV-fietsen: zo hebben deze exemplaren een aluminium lichtgewicht frame met geïntegreerde koplamp, verbeterde zadelversteller en een ruime bagagedrager. De komende twee jaar worden nog eens tweeduizend nieuwe OV-fietsen geplaatst.

De fietsvloot wordt uigebreid omdat ook het gebruik van de OV-fiets jaarlijks fors toeneemt. In 2009  zijn er 600 duizend ritten geregistreerd, vorig jaar waren dat er 1,9 miljoen.

De fietsen zijn geleverd door Bikes2go, die in oktober de aanbesteding heeft gewonnen. Onderdeel van de aanbesteding was de OV-fietstest. Hier konden reizigers en ook de Fietsersbond verschillende OV-fiets-modellen testen op een parcours op het Utrechtse Jaarbeursplein. Deelnemers van de test vonden deze nieuwe OV-fiets stabiel en gaven aan dat hij lekker zit, fijn stuurt en makkelijk trapt. Ook vonden veel testers dat de fiets een mooi design heeft.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
Duizend nieuwe OV-fietsen gestald | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Duizend nieuwe OV-fietsen gestald

Er zijn duizend nieuwe OV-fietsen verspreid over treinstation in Nederland geplaatst. Onder andere in Deventer, Tilburg, Utrecht en op Amsterdam Centraal zijn er nieuwe OV-fietsen bijgekomen.

Dat meldt de NS vandaag.

Er zijn veranderingen met de ‘oude’ OV-fietsen: zo hebben deze exemplaren een aluminium lichtgewicht frame met geïntegreerde koplamp, verbeterde zadelversteller en een ruime bagagedrager. De komende twee jaar worden nog eens tweeduizend nieuwe OV-fietsen geplaatst.

De fietsvloot wordt uigebreid omdat ook het gebruik van de OV-fiets jaarlijks fors toeneemt. In 2009  zijn er 600 duizend ritten geregistreerd, vorig jaar waren dat er 1,9 miljoen.

De fietsen zijn geleverd door Bikes2go, die in oktober de aanbesteding heeft gewonnen. Onderdeel van de aanbesteding was de OV-fietstest. Hier konden reizigers en ook de Fietsersbond verschillende OV-fiets-modellen testen op een parcours op het Utrechtse Jaarbeursplein. Deelnemers van de test vonden deze nieuwe OV-fiets stabiel en gaven aan dat hij lekker zit, fijn stuurt en makkelijk trapt. Ook vonden veel testers dat de fiets een mooi design heeft.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie