DHL gaat elektrisch bezorgen in 50 steden

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De elektrische voertuigen zijn Street Scooters, die DHL zelf produceert in een fabriek in het Duitse Aken. Het voertuig is een spin-off van de technische hogeschool van Aken, die de Deutsche Post DHL Group in 2014 aankocht.

De Street Scooter heeft een actieradius van 80 kilometer, een laadruimte van 4 kubieke meter en een laadvermogen van 650 kilogram. Volgens DHL is het voertuig daarmee “tot op de dag van vandaag het meest optimale concept van wat er in de markt verkrijgbaar is op het gebied van elektrische voertuigen voor de logistiek.”

Fietskoeriers

DHL kondigde in maart aan marktleider te willen worden in groen vervoer. Uiterlijk in 2025 wil het bedrijf 70 procent van de bezorgingen emissievrij uitvoeren. De groep wil in 2050 alle aan logistiek gerelateerde emissie tot nul hebben teruggebracht. Naast Street Scooters zet het bedrijf daarom momenteel al fietskoeriers in. Vanwege de huidige beperkte actieradius van elektrische bestelauto’s zet DHL voor bezorging buiten de stad 300 kleine bestelauto’s met zuinige dieselmotor in. Naar eigen zeggen onderscheidt het bedrijf zich daarmee van andere vervoerders, die veelal met grotere bestelbussen rijden.

DHL gaat elektrisch bezorgen in 50 steden | Fleet&Mobility

DHL gaat elektrisch bezorgen in 50 steden

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De elektrische voertuigen zijn Street Scooters, die DHL zelf produceert in een fabriek in het Duitse Aken. Het voertuig is een spin-off van de technische hogeschool van Aken, die de Deutsche Post DHL Group in 2014 aankocht.

De Street Scooter heeft een actieradius van 80 kilometer, een laadruimte van 4 kubieke meter en een laadvermogen van 650 kilogram. Volgens DHL is het voertuig daarmee “tot op de dag van vandaag het meest optimale concept van wat er in de markt verkrijgbaar is op het gebied van elektrische voertuigen voor de logistiek.”

Fietskoeriers

DHL kondigde in maart aan marktleider te willen worden in groen vervoer. Uiterlijk in 2025 wil het bedrijf 70 procent van de bezorgingen emissievrij uitvoeren. De groep wil in 2050 alle aan logistiek gerelateerde emissie tot nul hebben teruggebracht. Naast Street Scooters zet het bedrijf daarom momenteel al fietskoeriers in. Vanwege de huidige beperkte actieradius van elektrische bestelauto’s zet DHL voor bezorging buiten de stad 300 kleine bestelauto’s met zuinige dieselmotor in. Naar eigen zeggen onderscheidt het bedrijf zich daarmee van andere vervoerders, die veelal met grotere bestelbussen rijden.