Leaseplan en Allego willen EV extra zetje geven

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Allego

Leaseplan en Allego (laadoplossingen) willen de overgang naar elektrisch rijden stimuleren en kondigen vandaag een samenwerking aan. Klanten van de leasemaatschappij die elektrisch rijden, krijgen zowel thuis als op het werk toegang tot eigen laadpunten. De service wordt gestart in ons land, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Portugal en Zweden. Allego gaat de laadpunten installeren bij de EV-berijders thuis en op het werk en zorgt ook voor het beheer en onderhoud. De klanten van leasemaatschappij krijgen ook toegang tot het Cloud Services Platform van Allego, waarop onder andere de facturering en monitoring is te volgen.

Lege accu angst

Als onderdeel van de samenwerking krijgen EV-rijders van de leasemaatschappij een laadpas die bij ruim 65 duizend laadpunten in Europa te gebruiken is. Hiermee wil Leaseplan naar eigen zeggen EV-berijders afhelpen van de zogenaamde ‘lege accu angst’. Dat wordt nu volgens het bedrijf  vaak als een grote belemmering gezien om op elektrisch rijden over te stappen. “Dankzij onze samenwerking met Allego kunnen we onze klanten naast elektrische auto’s, nu ook een allround EV-oplossing bieden voor een probleemloze omschakeling naar elektrische mobiliteit”, aldus Tex Gunning, ceo van Leaseplan.

“Voortaan hebben EV-rijders van Leaseplan nog maar één laadpas nodig voor grensoverschrijdende mobiliteit”, zegt Anja van Niersen, ceo Allego, dat eerder deze week nog in het nieuws kwam door de opening van een laadplein met snelle chargers in Eindhoven. Eerder al sloten Eneco en Mobility Service Nederland een soortgelijke deal.

Leaseplan heeft zijn positie als grootste leasemaatschappijin ons land dit jaar weer verstevigd, zo blijkt uit de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60, die onlangs is verschenen.

Leaseplan en Allego willen EV extra zetje geven | Fleet&Mobility

Leaseplan en Allego willen EV extra zetje geven

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Allego

Leaseplan en Allego (laadoplossingen) willen de overgang naar elektrisch rijden stimuleren en kondigen vandaag een samenwerking aan. Klanten van de leasemaatschappij die elektrisch rijden, krijgen zowel thuis als op het werk toegang tot eigen laadpunten. De service wordt gestart in ons land, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Noorwegen, Portugal en Zweden. Allego gaat de laadpunten installeren bij de EV-berijders thuis en op het werk en zorgt ook voor het beheer en onderhoud. De klanten van leasemaatschappij krijgen ook toegang tot het Cloud Services Platform van Allego, waarop onder andere de facturering en monitoring is te volgen.

Lege accu angst

Als onderdeel van de samenwerking krijgen EV-rijders van de leasemaatschappij een laadpas die bij ruim 65 duizend laadpunten in Europa te gebruiken is. Hiermee wil Leaseplan naar eigen zeggen EV-berijders afhelpen van de zogenaamde ‘lege accu angst’. Dat wordt nu volgens het bedrijf  vaak als een grote belemmering gezien om op elektrisch rijden over te stappen. “Dankzij onze samenwerking met Allego kunnen we onze klanten naast elektrische auto’s, nu ook een allround EV-oplossing bieden voor een probleemloze omschakeling naar elektrische mobiliteit”, aldus Tex Gunning, ceo van Leaseplan.

“Voortaan hebben EV-rijders van Leaseplan nog maar één laadpas nodig voor grensoverschrijdende mobiliteit”, zegt Anja van Niersen, ceo Allego, dat eerder deze week nog in het nieuws kwam door de opening van een laadplein met snelle chargers in Eindhoven. Eerder al sloten Eneco en Mobility Service Nederland een soortgelijke deal.

Leaseplan heeft zijn positie als grootste leasemaatschappijin ons land dit jaar weer verstevigd, zo blijkt uit de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60, die onlangs is verschenen.