‘VW in gesprek met Waymo over samenwerking’

Maarten Maarten
• Laatste update:
VW-ceo Diess streeft ook naar een accufabriek in Zuid-Korea (foto: Shutterstock)

Herbert Diess, ceo van Volkswagen Group, wil voor 12 miljard euro een aandeel van 10 procent nemen in Waymo. Dit blijkt uit een interview van het Duitse Manager Magazin met Diess, die in het gesprek aangeeft dat hij voor de investering in Waymo de steun van de raad van commissarissen mist.

De plannen die Diess ontvouwt passen precies in de toekomstfocus die VW al eerder ontvouwde, waarin elektrische automobiliteit voorrang krijgt. In het artikel vertelt Diess ook dat het concern een investering van meerdere miljarden euro’s wil doen, om samen met SK Innovation accucellen te produceren in Zuid-Korea.

VW heeft op de wereld volgens Diess vier ‘gigafactories’ nodig om voldoende accu’s te maken voor alle elektrische auto’s die het concern wil gaan maken.

‘VW in gesprek met Waymo over samenwerking’ | Fleet&Mobility

‘VW in gesprek met Waymo over samenwerking’

Maarten Maarten
• Laatste update:
VW-ceo Diess streeft ook naar een accufabriek in Zuid-Korea (foto: Shutterstock)

Herbert Diess, ceo van Volkswagen Group, wil voor 12 miljard euro een aandeel van 10 procent nemen in Waymo. Dit blijkt uit een interview van het Duitse Manager Magazin met Diess, die in het gesprek aangeeft dat hij voor de investering in Waymo de steun van de raad van commissarissen mist.

De plannen die Diess ontvouwt passen precies in de toekomstfocus die VW al eerder ontvouwde, waarin elektrische automobiliteit voorrang krijgt. In het artikel vertelt Diess ook dat het concern een investering van meerdere miljarden euro’s wil doen, om samen met SK Innovation accucellen te produceren in Zuid-Korea.

VW heeft op de wereld volgens Diess vier ‘gigafactories’ nodig om voldoende accu’s te maken voor alle elektrische auto’s die het concern wil gaan maken.