Mobiliteitsoplossingen

KPMG: ‘Nederland goede proeftuin voor zelfrijdende auto’s’

Nederland ideaal voor zelfrijdende auto. (Foto: Shutterstock)

Wat betreft infrastructuur, techniek, overheidsbeleid en acceptatie onder consumenten, blijkt ons land het meest geschikt voor de komst van zelfrijdende auto’s. 

Nederland staat op de eerste plaats als meest ideale land voor zelfrijdende auto’s. Dat concludeert adviesbureau KPMG in het rapport Autonome Voertuigen Index 2019 dat vandaag wordt gepresenteerd. Ons land staat daarmee nog vóór landen, zoals Singapore, de VS, Zweden en Groot-Brittannië. Landen als India, Mexico, Rusland en Brazilië staan helemaal onderaan deze ranglijst. In het onderzoek is gekeken naar vier belangrijke voorwaarden voor de introductie van autonome voertuigen: de infrastructuur, het overheidsbeleid, de techniek/innovatie en acceptatie door consumenten. Vooral door de goede kwaliteit van ons wegennet, de digitale infrastructuur en acceptatie door de consument scoort ons land hoog. De overheid investeert bijvoorbeeld in stoplichten die kunnen communiceren met voertuigen. Daarnaast is volgens de consultants vooral het samenbrengen van ontwikkelingen uit de private en publieke sector van belang voor het welslagen van autonome voertuigen.

“Nederland is echt helemaal klaar voor de zelfrijdende auto. Het wegennet wordt intensief gebruikt, maar is goed onderhouden. Daarnaast is de telecom infrastructuur heel sterk in ons land en stimuleert de overheid tests met zelfrijdende personenauto’s en vrachtwagens op de openbare weg”, aldus Stijn de Groen, manager Automotive KPMG in het rapport. Van de genoemde 20 landen in het rapport scoort Nederland, volgens KPMG, ook hoog met de acceptatie en voorzieningen voor EV’s.

KPMG: ‘Nederland goede proeftuin voor zelfrijdende auto’s’ | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

KPMG: ‘Nederland goede proeftuin voor zelfrijdende auto’s’

Nederland ideaal voor zelfrijdende auto. (Foto: Shutterstock)

Wat betreft infrastructuur, techniek, overheidsbeleid en acceptatie onder consumenten, blijkt ons land het meest geschikt voor de komst van zelfrijdende auto’s. 

Nederland staat op de eerste plaats als meest ideale land voor zelfrijdende auto’s. Dat concludeert adviesbureau KPMG in het rapport Autonome Voertuigen Index 2019 dat vandaag wordt gepresenteerd. Ons land staat daarmee nog vóór landen, zoals Singapore, de VS, Zweden en Groot-Brittannië. Landen als India, Mexico, Rusland en Brazilië staan helemaal onderaan deze ranglijst. In het onderzoek is gekeken naar vier belangrijke voorwaarden voor de introductie van autonome voertuigen: de infrastructuur, het overheidsbeleid, de techniek/innovatie en acceptatie door consumenten. Vooral door de goede kwaliteit van ons wegennet, de digitale infrastructuur en acceptatie door de consument scoort ons land hoog. De overheid investeert bijvoorbeeld in stoplichten die kunnen communiceren met voertuigen. Daarnaast is volgens de consultants vooral het samenbrengen van ontwikkelingen uit de private en publieke sector van belang voor het welslagen van autonome voertuigen.

“Nederland is echt helemaal klaar voor de zelfrijdende auto. Het wegennet wordt intensief gebruikt, maar is goed onderhouden. Daarnaast is de telecom infrastructuur heel sterk in ons land en stimuleert de overheid tests met zelfrijdende personenauto’s en vrachtwagens op de openbare weg”, aldus Stijn de Groen, manager Automotive KPMG in het rapport. Van de genoemde 20 landen in het rapport scoort Nederland, volgens KPMG, ook hoog met de acceptatie en voorzieningen voor EV’s.