Ford breidt samenwerking met Mobileye uit voor autonoom rijden

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Ford en Mobileye, ontwikkelaar van autonome rijsytemen, werken nauw samen met elkaar. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Ford heeft de bestaande samenwerking met ontwikkelaar van autonome rijsystemen Mobileye, een dochterbedrijf van Intel, uitgebreid. Hierdoor zet het Amerikaanse bedrijf een volgende stap op het gebied van autonoom rijden. Met het Mobileye-systeem kunnen de auto’s worden uitgerust met een waarschuwingssysteem om botsingen met fietsers en voetgangers te voorkomen. Dat meldt Ford in een persbericht.

De voorwaarden van het nieuwe partnerschap tussen Ford en Mobileye zijn niet bekend gemaakt. De lancering van het vernieuwde Co-Pilot360 staat gepland voor het derde kwartaal van 2021. Volkswagen en Ford werken al geruime tijd samen aan de ontwikkeling van autonoom rijdende taxi’s.

Met behulp van de technologie wordt het mogelijk om tijdens het rijden de handen van het stuur te halen, maar de verantwoordelijkheid blijft te allen tijde bij de bestuurder. “Door de software en sensortechnologie van Mobileye aan te passen, zal Ford grote bestuurder-assistente eigenschappen blijvend evolueren”, aldus een woordvoerder van de autofabrikant.

Het aantal autonome functies in auto’s neemt, toe, en onlangs boog ook de VN zich over regelgeving voor autonoom rijden. Anderzijds is er ook kritiek op de huidige systemen. Zo stelt het SWOV dat autonoom rijden in de binnenstad niet gaat gebeuren. Mobileye geldt als vooraanstaande leverancier van dit soort technologie en werkt samen met diverse autofabrikanten. Afgelopen week kreeg het bedrijf een vergunning om autonome voertuigen op de openbare weg in Duitsland te testen. Het Israëlische bedrijf heeft het voornemen om in 2022 zelfrijdende taxi’s in te zetten in Jeruzalem.

Ford breidt samenwerking met Mobileye uit voor autonoom rijden | Fleet&Mobility

Ford breidt samenwerking met Mobileye uit voor autonoom rijden

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Ford en Mobileye, ontwikkelaar van autonome rijsytemen, werken nauw samen met elkaar. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Ford heeft de bestaande samenwerking met ontwikkelaar van autonome rijsystemen Mobileye, een dochterbedrijf van Intel, uitgebreid. Hierdoor zet het Amerikaanse bedrijf een volgende stap op het gebied van autonoom rijden. Met het Mobileye-systeem kunnen de auto’s worden uitgerust met een waarschuwingssysteem om botsingen met fietsers en voetgangers te voorkomen. Dat meldt Ford in een persbericht.

De voorwaarden van het nieuwe partnerschap tussen Ford en Mobileye zijn niet bekend gemaakt. De lancering van het vernieuwde Co-Pilot360 staat gepland voor het derde kwartaal van 2021. Volkswagen en Ford werken al geruime tijd samen aan de ontwikkeling van autonoom rijdende taxi’s.

Met behulp van de technologie wordt het mogelijk om tijdens het rijden de handen van het stuur te halen, maar de verantwoordelijkheid blijft te allen tijde bij de bestuurder. “Door de software en sensortechnologie van Mobileye aan te passen, zal Ford grote bestuurder-assistente eigenschappen blijvend evolueren”, aldus een woordvoerder van de autofabrikant.

Het aantal autonome functies in auto’s neemt, toe, en onlangs boog ook de VN zich over regelgeving voor autonoom rijden. Anderzijds is er ook kritiek op de huidige systemen. Zo stelt het SWOV dat autonoom rijden in de binnenstad niet gaat gebeuren. Mobileye geldt als vooraanstaande leverancier van dit soort technologie en werkt samen met diverse autofabrikanten. Afgelopen week kreeg het bedrijf een vergunning om autonome voertuigen op de openbare weg in Duitsland te testen. Het Israëlische bedrijf heeft het voornemen om in 2022 zelfrijdende taxi’s in te zetten in Jeruzalem.