Omzet Fastned stijgt in Q4 met 154 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De omzet van Fastned is fors gestegen in Q4 van 2021. (Foto: Fastned)

Een hogere bezettingsgraad van de stations door de toenemende verkoop van elektrische voertuigen is, volgens Fastned, een belangrijke reden voor de omzetstijging. Ook de toename (+40%) van het aantal stations heeft aan de groei bijgedragen, aldus het bedrijf. De verhoging van de laadtarieven met 17 procent, die Fastned vorig jaar doorvoerde vanwege de stijgende energieprijzen, is volgens het bedrijf maar marginaal van invloed op de omzetstijging.

Het netwerk is in Q4 uitgebreid met 24 stations, waarmee het totaal uitkomt op 188 in zes landen. In Nederland kwamen er 7 stations bij. Het aantal actieve klanten van het laadbedrijf steeg van 53 duizend tot 112 duizend in het vierde kwartaal van vorig jaar; een stijging van 109 procent. In totaal werden in die periode 385 duizend laadsessies geteld.

Lastig

 “We hebben in het laatste kwartaal van 2021 meer stations geopend dan in heel 2020 en in meer landen”, aldus Michiel Langezaal, ceo van Fastned. “Dit is indrukwekkend, gezien de vaak lastige omstandigheden, zoals de wereldwijde leveringsproblemen als gevolg van de pandemie en de energietransitie die druk zet op netbeheerders die onze stations van stroom moeten voorzien. We hebben deelgenomen aan vele aanbestedingen voor nieuwe locaties, wat naar verwachting de komende jaren zal zorgen voor een sterke groei van laadstations op snelweglocaties.”

Omzet Fastned stijgt in Q4 met 154 procent | Fleet&Mobility

Omzet Fastned stijgt in Q4 met 154 procent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De omzet van Fastned is fors gestegen in Q4 van 2021. (Foto: Fastned)

Een hogere bezettingsgraad van de stations door de toenemende verkoop van elektrische voertuigen is, volgens Fastned, een belangrijke reden voor de omzetstijging. Ook de toename (+40%) van het aantal stations heeft aan de groei bijgedragen, aldus het bedrijf. De verhoging van de laadtarieven met 17 procent, die Fastned vorig jaar doorvoerde vanwege de stijgende energieprijzen, is volgens het bedrijf maar marginaal van invloed op de omzetstijging.

Het netwerk is in Q4 uitgebreid met 24 stations, waarmee het totaal uitkomt op 188 in zes landen. In Nederland kwamen er 7 stations bij. Het aantal actieve klanten van het laadbedrijf steeg van 53 duizend tot 112 duizend in het vierde kwartaal van vorig jaar; een stijging van 109 procent. In totaal werden in die periode 385 duizend laadsessies geteld.

Lastig

 “We hebben in het laatste kwartaal van 2021 meer stations geopend dan in heel 2020 en in meer landen”, aldus Michiel Langezaal, ceo van Fastned. “Dit is indrukwekkend, gezien de vaak lastige omstandigheden, zoals de wereldwijde leveringsproblemen als gevolg van de pandemie en de energietransitie die druk zet op netbeheerders die onze stations van stroom moeten voorzien. We hebben deelgenomen aan vele aanbestedingen voor nieuwe locaties, wat naar verwachting de komende jaren zal zorgen voor een sterke groei van laadstations op snelweglocaties.”