VVD: haal verhoging kilometervergoeding naar voren

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Er wordt in de Tweede Kamer gediscussieerd over compensatie voor de hogere brandstofprijzen. (Foto: Shutterstock)

Ook andere partijen zijn hier voorstander van. PvdA’er Henk Nijboer stelt een verhoging voor naar 30 of 35 cent, en Farid Azarkan (Denk) denkt aan een verhoging naar 38 cent. De discussie gaat vooral over hoe dit moet worden bekostigd. PvdA stelt dat het eerder afschaffen van de jubelton (de onbelaste schenking bij de aankoop van een koophuis) slechts voor een verhoging van 0,05 cent zal zorgen. Heinen stelt voor om de 400 miljoen euro die is gereserveerd voor het verhogen van de vergoeding eerder aan te wenden, zodat de stapsgewijze verhoging eerder kan plaatsvinden.

Met de verhoging van de onbelaste kilometervergoeding moeten forenzen worden gecompenseerd voor de fors oplopende reiskosten, door onder andere de hogere brandstofprijzen. Om die te compenseren werd eerder al een verlaging van de accijnzen afgesproken. Brancheverenigingen pleitten ook al voor het snel verhogen van de onbelaste kilometervergoeding. Heinen deed het pleidooi voor het naar voren halen van de verhoging van de reiskostenvergoeding gisteren tijdens het plenaire debat in de Tweede Kamer.

VVD: haal verhoging kilometervergoeding naar voren | Fleet&Mobility

VVD: haal verhoging kilometervergoeding naar voren

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Er wordt in de Tweede Kamer gediscussieerd over compensatie voor de hogere brandstofprijzen. (Foto: Shutterstock)

Ook andere partijen zijn hier voorstander van. PvdA’er Henk Nijboer stelt een verhoging voor naar 30 of 35 cent, en Farid Azarkan (Denk) denkt aan een verhoging naar 38 cent. De discussie gaat vooral over hoe dit moet worden bekostigd. PvdA stelt dat het eerder afschaffen van de jubelton (de onbelaste schenking bij de aankoop van een koophuis) slechts voor een verhoging van 0,05 cent zal zorgen. Heinen stelt voor om de 400 miljoen euro die is gereserveerd voor het verhogen van de vergoeding eerder aan te wenden, zodat de stapsgewijze verhoging eerder kan plaatsvinden.

Met de verhoging van de onbelaste kilometervergoeding moeten forenzen worden gecompenseerd voor de fors oplopende reiskosten, door onder andere de hogere brandstofprijzen. Om die te compenseren werd eerder al een verlaging van de accijnzen afgesproken. Brancheverenigingen pleitten ook al voor het snel verhogen van de onbelaste kilometervergoeding. Heinen deed het pleidooi voor het naar voren halen van de verhoging van de reiskostenvergoeding gisteren tijdens het plenaire debat in de Tweede Kamer.