Pon koopt fietsmerk Veloretti

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Veloretti

Veloretti ontwikkelt in Amsterdam e-woon-werkfietsen en stadsfietsen. In tien jaar tijd is Veloretti gegroeid tot een premiummerk, met fietsen die online zijn te bestellen. In 2022 denkt het bedrijf 15.000 e-bikes en 20.000 fietsen te verkopen. Onlangs kondigde Veloretti een samenwerking aan met de modemerken Zara en Scotch & Soda. Veloretti wordt onderdeel van Pon Bike, een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld.

Porsche

Op fietsgebied is er een joint venture getekend met Porsche voor de ontwikkeling van een hoogwaardige Porsche e-bike, inclusief nieuwe technologie├źn. De joint venture werd eerder dit jaar al aangekondigd. In Duitsland opent Pon Bike deze maand een nieuwe fietsfabriek voor Kalkhoff en Focus, wat een verdubbeling van de productiecapaciteit moet opleveren.