Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Volkswagen en Pon brengen officieel bod uit op Europcar

Foto: Shutterstock

Volkswagen Groep en Pon bieden 50 eurocent per aandeel Europcar. Dat staat in het officiële overnamedocument. Indien het bedrijf Green Mobility, dat voor de overname is opgericht, 90 procent of meer van de aandelen in handen krijgt komt daar per aandeel 0,01 euro bij. Het bod komt neer op een totaalbedrag van zo’n 2,5 miljard euro.

Volkswagen Groep en Pon, die samen met investeerder Attestor Green Mobility vormen, verhoogden het bod naar 50 cent nadat een eerder bod was afgewezen. Volgens Reuters is de groep niet van plan om nog meer te bieden. Aan Reuters vertelde salesdirecteur Christian Dahlheim dat in de ogen van Volkswagen Groep het aanbod een goede weerspiegeling is van de waarde, en dat het bod niet zal stijgen. Een aandeel Europcar vertegenwoordigt op dit moment een waarde van 0,51 euro.

Strategie

Investeerders in Europcar die gezamenlijk 68 procent van de aandelen beheren, zouden al akkoord zijn met een overname. “We willen op korte termijn deze sector instappen”, aldus Dahlheim tegenover Reuters, “het liefst via een overname van Europcar.”

Europcar heeft zo’n 350 duizend auto’s rijden in meer dan 140 landen. Met de overname kunnen Volkswagen AG en Pon hun mobiliteitsstrategie versneld uitrollen met het aanbieden van verhuurdiensten.

Volkswagen en Pon brengen officieel bod uit op Europcar | Fleet&Mobility

Volkswagen en Pon brengen officieel bod uit op Europcar

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Volkswagen Groep en Pon, die samen met investeerder Attestor Green Mobility vormen, verhoogden het bod naar 50 cent nadat een eerder bod was afgewezen. Volgens Reuters is de groep niet van plan om nog meer te bieden. Aan Reuters vertelde salesdirecteur Christian Dahlheim dat in de ogen van Volkswagen Groep het aanbod een goede weerspiegeling is van de waarde, en dat het bod niet zal stijgen. Een aandeel Europcar vertegenwoordigt op dit moment een waarde van 0,51 euro.

Strategie

Investeerders in Europcar die gezamenlijk 68 procent van de aandelen beheren, zouden al akkoord zijn met een overname. “We willen op korte termijn deze sector instappen”, aldus Dahlheim tegenover Reuters, “het liefst via een overname van Europcar.”

Europcar heeft zo’n 350 duizend auto’s rijden in meer dan 140 landen. Met de overname kunnen Volkswagen AG en Pon hun mobiliteitsstrategie versneld uitrollen met het aanbieden van verhuurdiensten.