Pon en Volkswagen kopen Europcar

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Het bod van het consortium, dat naast Pon Holdings en Volkswagen bestaat uit investeerder Attestor Limited, is officieel voorgelegd aan de Raad van Bestuur van Europcar. Indien na het overnamebod meer dan 90 procent van het aandelenkapitaal en de stemrechten worden overgedragen, wordt het verhoogd naar 51 cent per aandeel. Dat melden de bedrijven.

Green Mobility Holding

Gezamenlijk hebben Pon, Volkswagen en Attestor de joint venture Green Mobility Holding opgezet. Europcar heeft 3.500 vestigingen in meer dan 140 landen en een vloot van 350 duizend voertuigen waarmee het jaarlijks zo’n 5 miljoen klanten bedient.

Voor Volkswagen en Pon betekent de overname een volgende stap in de transitie naar een mobiliteitsplatform, zo melden de bedrijven. Pon is ook eigenaar van Swapfiets, Business Bike en Greenwheels. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Franse beursautoriteit AMF en de mededingingsautoriteiten. Het bod wordt naar verwachting in het derde kwartaal ingediend bij de AMF en bij goedkeuring in het vierde kwartaal van dit jaar, of in Q1-2022, geëffectueerd.

Pon en Volkswagen kopen Europcar | Fleet&Mobility

Pon en Volkswagen kopen Europcar

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Het bod van het consortium, dat naast Pon Holdings en Volkswagen bestaat uit investeerder Attestor Limited, is officieel voorgelegd aan de Raad van Bestuur van Europcar. Indien na het overnamebod meer dan 90 procent van het aandelenkapitaal en de stemrechten worden overgedragen, wordt het verhoogd naar 51 cent per aandeel. Dat melden de bedrijven.

Green Mobility Holding

Gezamenlijk hebben Pon, Volkswagen en Attestor de joint venture Green Mobility Holding opgezet. Europcar heeft 3.500 vestigingen in meer dan 140 landen en een vloot van 350 duizend voertuigen waarmee het jaarlijks zo’n 5 miljoen klanten bedient.

Voor Volkswagen en Pon betekent de overname een volgende stap in de transitie naar een mobiliteitsplatform, zo melden de bedrijven. Pon is ook eigenaar van Swapfiets, Business Bike en Greenwheels. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Franse beursautoriteit AMF en de mededingingsautoriteiten. Het bod wordt naar verwachting in het derde kwartaal ingediend bij de AMF en bij goedkeuring in het vierde kwartaal van dit jaar, of in Q1-2022, geëffectueerd.