Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Porsche ontwikkelt e-bikes met Ponooc

Porsche gaat e-bikes ontwikkelen met Ponooc. (Foto: Porsche)

Autofabrikant Porsche gaat samenwerken met Ponooc Investment, dat sinds 2020 onderdeel uitmaakt van Pon Holdings.

Onder de mobiliteitsactiviteiten van Ponooc behoren Swapfiets, Next Urban Mobility, Mind en Hely. Daarnaast neemt de autofabrikant een belang van 20 procent in Fazua, een fabrikant van e-bike aandrijfsystemen. Dat meldt Porsche.

De autofabrikant wil met Ponooc twee joint ventures oprichten voor de ontwikkeling van elektrische mobiliteit. Een joint venture gaat Porsche e-bikes ontwikkelen, produceren en distribueren terwijl de andere joint venture de focus legt op technologische oplossingen voor micromobiliteit, waaronder de e-bike, cargobike, en speed pedelec vallen,.

Strategie

Bij het belang in Fazue heeft Porsche een optie om in de toekomst meer aandelen te kopen en de fabrikant van e-bike aandrijfsystemen over te nemen. De autofabrikant maakt geen financiële details bekend over zowel de aandelenkoop als het strategisch partnerschap met Ponooc.

Porsche kijkt met zijn mobiliteitsstrategie al langer naar markten buiten de automotive. Zo breidde het in het najaar van 2021 zijn belang uit in de Kroatische e-bikeproducent Greyp..

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Porsche ontwikkelt e-bikes met Ponooc | Fleet&Mobility

Porsche ontwikkelt e-bikes met Ponooc

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Porsche gaat e-bikes ontwikkelen met Ponooc. (Foto: Porsche)

Onder de mobiliteitsactiviteiten van Ponooc behoren Swapfiets, Next Urban Mobility, Mind en Hely. Daarnaast neemt de autofabrikant een belang van 20 procent in Fazua, een fabrikant van e-bike aandrijfsystemen. Dat meldt Porsche.

De autofabrikant wil met Ponooc twee joint ventures oprichten voor de ontwikkeling van elektrische mobiliteit. Een joint venture gaat Porsche e-bikes ontwikkelen, produceren en distribueren terwijl de andere joint venture de focus legt op technologische oplossingen voor micromobiliteit, waaronder de e-bike, cargobike, en speed pedelec vallen,.

Strategie

Bij het belang in Fazue heeft Porsche een optie om in de toekomst meer aandelen te kopen en de fabrikant van e-bike aandrijfsystemen over te nemen. De autofabrikant maakt geen financiële details bekend over zowel de aandelenkoop als het strategisch partnerschap met Ponooc.

Porsche kijkt met zijn mobiliteitsstrategie al langer naar markten buiten de automotive. Zo breidde het in het najaar van 2021 zijn belang uit in de Kroatische e-bikeproducent Greyp..