E-deelbakfiets aanbieder Cargoroo breidt uit

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Om deze uitbreidingsplannen te realiseren, heeft Cargoroo recent een financieringsronde gehouden. (Foto: Cargoroo)

Vanuit de gemeente Amsterdam is uitgesproken dat er vanaf de zomer van 2024 minimaal 750 deelbakfietsen bij mogen komen, met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 1.250 stuks. Op dit moment zijn er 110 elektrische deelbakfietsen beschikbaar in maar een gedeelte van de hoofdstad. Ook in Den Haag heeft Cargoroo afgelopen week officieel vernomen dat het aantal deelbakfietsen op straat mag stijgen van 200 naar 500 bakfietsen. 

Per 24 april start de e-deelbakfiets aanbieder ook in Rotterdam. Er komen in totaal honderd elektrische bakfietsen op verschillende plekken in de havenstad. 

‘S werelds grootste deelbakfietsvloot

Ook in het buitenland wordt het deelconcept verder uitgebreid. In Berlijn staan al ruim honderd elektrische bakfietsen en dit wordt meer dan verdrievoudigd naar 350 stuks. De stad krijgt hiermee de grootste deelbakfiets vloot ter wereld. 

Naast deze uitbreiding in Duitsland, is Cargoroo ook recent in Frankrijk gestart met het delen van bakfietsen. In Lyon is Cargoroo dit voorjaar gestart met een pilot met een beperkt aantal fietsen. 

Uitbreiding dankzij financieringen 

Om deze uitbreidingsplannen te realiseren, heeft Cargoroo recent een financieringsronde gehouden, waarbij 10 miljoen euro is opgehaald. Om de uitbreiding versnelt te realiseren is vorige week een crowdfunding campagne gestart, waarbij iedereen aandeelhouder kan worden van Cargoroo. Inmiddels is er al een bedrag opgehaald van meer dan 290.000 euro. Naast de crowdfundingsactie is er een financiering uitgegeven vanuit de Rabobank.

E-deelbakfiets aanbieder Cargoroo breidt uit | Fleet&Mobility

 E-deelbakfiets aanbieder Cargoroo breidt uit

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Om deze uitbreidingsplannen te realiseren, heeft Cargoroo recent een financieringsronde gehouden. (Foto: Cargoroo)

Vanuit de gemeente Amsterdam is uitgesproken dat er vanaf de zomer van 2024 minimaal 750 deelbakfietsen bij mogen komen, met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 1.250 stuks. Op dit moment zijn er 110 elektrische deelbakfietsen beschikbaar in maar een gedeelte van de hoofdstad. Ook in Den Haag heeft Cargoroo afgelopen week officieel vernomen dat het aantal deelbakfietsen op straat mag stijgen van 200 naar 500 bakfietsen. 

Per 24 april start de e-deelbakfiets aanbieder ook in Rotterdam. Er komen in totaal honderd elektrische bakfietsen op verschillende plekken in de havenstad. 

‘S werelds grootste deelbakfietsvloot

Ook in het buitenland wordt het deelconcept verder uitgebreid. In Berlijn staan al ruim honderd elektrische bakfietsen en dit wordt meer dan verdrievoudigd naar 350 stuks. De stad krijgt hiermee de grootste deelbakfiets vloot ter wereld. 

Naast deze uitbreiding in Duitsland, is Cargoroo ook recent in Frankrijk gestart met het delen van bakfietsen. In Lyon is Cargoroo dit voorjaar gestart met een pilot met een beperkt aantal fietsen. 

Uitbreiding dankzij financieringen 

Om deze uitbreidingsplannen te realiseren, heeft Cargoroo recent een financieringsronde gehouden, waarbij 10 miljoen euro is opgehaald. Om de uitbreiding versnelt te realiseren is vorige week een crowdfunding campagne gestart, waarbij iedereen aandeelhouder kan worden van Cargoroo. Inmiddels is er al een bedrag opgehaald van meer dan 290.000 euro. Naast de crowdfundingsactie is er een financiering uitgegeven vanuit de Rabobank.