Greenwheels en Shuttel winnen tender gemeente Den Bosch

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Wethouder Ufuk Kâhya neemt de eerste sleutels in ontvangst. (Foto: Den Bosch)

Deelautobedrijf Greenwheels levert zeven elektrische en vijftien hybride voertuigen aan de gemeente. Mobiliteitskaartaanbieder Shuttel verzorgt de administratie en levert mobiliteitspassen, met daarin de mogelijkheid van het gebruik van de deelauto’s van Greenwheels. 

De pas kan gebruikt worden voor zowel de stationbased deelauto’s als het deelautopark van de gemeente zelf.

Er is sprake van stationbased autodelen waarbij iedere auto een eigen parkeerplaats heeft, waar de auto’s weer ook naar teruggaan. 

Driekwart van de gemeentemedewerkers reist op deze manier.  Voor 19 procent van de dienstreizen wordt een poolauto gebruikt. Wethouder Ufuk Kâhya (duurzame mobiliteit): “We willen graag dat in 2050 alle vervoer schoon, slim en toegankelijk is. Dat stimuleren en faciliteren we als gemeente volop. Natuurlijk willen we daar ook zelf onze verantwoordelijkheid in nemen. Om die reden kiezen we nu voor elektrische en hybride poolauto’s. Als het even kan, nemen medewerkers de fiets of het openbaar vervoer voor een dienstreis.”

Zowel Greenwheels als Shuttel heeft Pon Holdings als aandeelhouder. Een andere Pon-dochter, Orion, won eerder dit jaar een tender van de Gemeente Utrecht.

Greenwheels en Shuttel winnen tender gemeente Den Bosch | Fleet&Mobility

Greenwheels en Shuttel winnen tender gemeente Den Bosch

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Wethouder Ufuk Kâhya neemt de eerste sleutels in ontvangst. (Foto: Den Bosch)

Deelautobedrijf Greenwheels levert zeven elektrische en vijftien hybride voertuigen aan de gemeente. Mobiliteitskaartaanbieder Shuttel verzorgt de administratie en levert mobiliteitspassen, met daarin de mogelijkheid van het gebruik van de deelauto’s van Greenwheels. 

De pas kan gebruikt worden voor zowel de stationbased deelauto’s als het deelautopark van de gemeente zelf.

Er is sprake van stationbased autodelen waarbij iedere auto een eigen parkeerplaats heeft, waar de auto’s weer ook naar teruggaan. 

Driekwart van de gemeentemedewerkers reist op deze manier.  Voor 19 procent van de dienstreizen wordt een poolauto gebruikt. Wethouder Ufuk Kâhya (duurzame mobiliteit): “We willen graag dat in 2050 alle vervoer schoon, slim en toegankelijk is. Dat stimuleren en faciliteren we als gemeente volop. Natuurlijk willen we daar ook zelf onze verantwoordelijkheid in nemen. Om die reden kiezen we nu voor elektrische en hybride poolauto’s. Als het even kan, nemen medewerkers de fiets of het openbaar vervoer voor een dienstreis.”

Zowel Greenwheels als Shuttel heeft Pon Holdings als aandeelhouder. Een andere Pon-dochter, Orion, won eerder dit jaar een tender van de Gemeente Utrecht.