Mobility Matters | ALD gaat sporten om files te vermijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het initiatief ontstond door samenwerking met ‘Great Place to Work’, een organisatie die helpt bij de bevordering van goed werkgeverschap. “De vitaliteit van werknemers speelt hierbij een grote rol en daarom is een Vitaliteitsteam opgezet”, meldt ALD.

Het filevermijdende sporten begon met zestien weken hardlopen onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarvoor een tiental medewerkers zich aanmeldden. Daarna volgden er bootcamptrainingen waar een grotere groep aan meedeed. “De animo groeide snel omdat deelnemers enthousiast waren en dat werkt aanstekelijk”, vertelt Martijn Oerlemans, manager bij ALD Automotive en ambassadeur van het Vitaliteitsteam. Vooral het tijdstip van de sportsessies bevalt goed. “Starten om 17.15 uur, zodat iedereen om 18.30 uur naar huis kan rijden.” De sporturen die ALD Automotive organiseert, worden begeleid door professionals. De meesten komen uit het netwerk van de medewerkers zelf. “Het filesporten levert ons vitalere collega’s op en dus minder ziekteverzuim. En je leert collega’s op een andere manier kennen”, aldus Oerlemans.

Mobility Matters | ALD gaat sporten om files te vermijden | Fleet&Mobility

Mobility Matters | ALD gaat sporten om files te vermijden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het initiatief ontstond door samenwerking met ‘Great Place to Work’, een organisatie die helpt bij de bevordering van goed werkgeverschap. “De vitaliteit van werknemers speelt hierbij een grote rol en daarom is een Vitaliteitsteam opgezet”, meldt ALD.

Het filevermijdende sporten begon met zestien weken hardlopen onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarvoor een tiental medewerkers zich aanmeldden. Daarna volgden er bootcamptrainingen waar een grotere groep aan meedeed. “De animo groeide snel omdat deelnemers enthousiast waren en dat werkt aanstekelijk”, vertelt Martijn Oerlemans, manager bij ALD Automotive en ambassadeur van het Vitaliteitsteam. Vooral het tijdstip van de sportsessies bevalt goed. “Starten om 17.15 uur, zodat iedereen om 18.30 uur naar huis kan rijden.” De sporturen die ALD Automotive organiseert, worden begeleid door professionals. De meesten komen uit het netwerk van de medewerkers zelf. “Het filesporten levert ons vitalere collega’s op en dus minder ziekteverzuim. En je leert collega’s op een andere manier kennen”, aldus Oerlemans.