Alliantie Ford en VW trapt af met pick-ups en bestellers

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Ford en VW kondigen nu officieel de samenwerking aan. (Foto: Shutterstock)

Over de samenwerking werd al maanden gespeculeerd. De eigendomsverhoudingen van beide fabrikanten blijven ongewijzigd. Ford kondigde eerder deze maand al grote besparingsoperaties aan voor Europa. De resultaten van de Europese divisie blijven al jaren achter bij die van de groep. Deze samenwerking is onderdeel van het plan om de winstgevendheid van Ford in Europa te vergroten.

In 2022 moeten de eerste gezamenlijke producten worden verkocht. In eerste instantie richten de bedrijven zich op middelgrote pick-up trucks (wereldwijd) en bestelwagens (Europa). Volkswagen en Ford verkennen mogelijke samenwerking op het gebied van EV’s, autonome voertuigen en mobiliteitsdiensten. 

Vanaf 2023 moet de samenwerking bijdragen aan het leveren van schaalvoordeel en efficiëntieverbetering. “Door deze samenwerking kunnen beide bedrijven op termijn waarde creëren”, stelt Hackett. “Daarbij vergroot de alliantie onze competitiviteit”, aldus Diess. 

De alliantie wordt geleid door een apart comité, dat wordt voorgezeten door beide ceo’s. 

Alliantie Ford en VW trapt af met pick-ups en bestellers | Fleet&Mobility

Alliantie Ford en VW trapt af met pick-ups en bestellers

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Ford en VW kondigen nu officieel de samenwerking aan. (Foto: Shutterstock)

Over de samenwerking werd al maanden gespeculeerd. De eigendomsverhoudingen van beide fabrikanten blijven ongewijzigd. Ford kondigde eerder deze maand al grote besparingsoperaties aan voor Europa. De resultaten van de Europese divisie blijven al jaren achter bij die van de groep. Deze samenwerking is onderdeel van het plan om de winstgevendheid van Ford in Europa te vergroten.

In 2022 moeten de eerste gezamenlijke producten worden verkocht. In eerste instantie richten de bedrijven zich op middelgrote pick-up trucks (wereldwijd) en bestelwagens (Europa). Volkswagen en Ford verkennen mogelijke samenwerking op het gebied van EV’s, autonome voertuigen en mobiliteitsdiensten. 

Vanaf 2023 moet de samenwerking bijdragen aan het leveren van schaalvoordeel en efficiëntieverbetering. “Door deze samenwerking kunnen beide bedrijven op termijn waarde creëren”, stelt Hackett. “Daarbij vergroot de alliantie onze competitiviteit”, aldus Diess. 

De alliantie wordt geleid door een apart comité, dat wordt voorgezeten door beide ceo’s.