PSA elektrificeert bestelwagen-gamma

Maarten Maarten
• Laatste update:
De Peugeot Boxer/Citroën Jumper is al jaren een succes in de dieselversie (foto: Peugeot)

PSA presenteert vandaag op de bedrijfsautoshow in Birmingham de volledig elektrische versies van de Peugeot Boxer en Citroën Jumper. Het worden de eerste grote elektrische bestelwagens van het Franse concern. PSA kondigt bij de presentatie aan dat het alle modellen personen- en bestelauto’s ook in een elektrische versie uit gaat brengen.

De Peugeot Boxer Electric en Citroën Jumper (in het VK verkocht als Relay) Electric worden aangeboden met een actieradius van 225 of 270 kilometer. 

De bestelbussen worden parallel met de Fiat Ducato gebouwd in Val di Sangro (Italië). Net als de elektrische Ducato’s worden zij vervolgens van elektrische aandrijving voorzien en gehomologeerd door het Italiaanse BD-Auto.

In de loop van 2020 komen ook de middelgrote bestelwagens Peugeot Expert en Traveler, Citroën Dispatch en Space Tourer, Vauxhall Vivaro en Vivaro Life in een elektrische versie op de markt, kondigt PSA aan. De Partner en Berlingo zijn er al langer als EV. 

PSA elektrificeert bestelwagen-gamma | Fleet&Mobility

PSA elektrificeert bestelwagen-gamma

Maarten Maarten
• Laatste update:
De Peugeot Boxer/Citroën Jumper is al jaren een succes in de dieselversie (foto: Peugeot)

PSA presenteert vandaag op de bedrijfsautoshow in Birmingham de volledig elektrische versies van de Peugeot Boxer en Citroën Jumper. Het worden de eerste grote elektrische bestelwagens van het Franse concern. PSA kondigt bij de presentatie aan dat het alle modellen personen- en bestelauto’s ook in een elektrische versie uit gaat brengen.

De Peugeot Boxer Electric en Citroën Jumper (in het VK verkocht als Relay) Electric worden aangeboden met een actieradius van 225 of 270 kilometer. 

De bestelbussen worden parallel met de Fiat Ducato gebouwd in Val di Sangro (Italië). Net als de elektrische Ducato’s worden zij vervolgens van elektrische aandrijving voorzien en gehomologeerd door het Italiaanse BD-Auto.

In de loop van 2020 komen ook de middelgrote bestelwagens Peugeot Expert en Traveler, Citroën Dispatch en Space Tourer, Vauxhall Vivaro en Vivaro Life in een elektrische versie op de markt, kondigt PSA aan. De Partner en Berlingo zijn er al langer als EV.