DHL elektrificeert vloot voor 80 miljoen euro

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
DHL heeft 400 Proace Electric bestelwagens aangeschaft. (Foto: Toyota)

Hiermee breidt het postbedrijf zijn totale vloot uit tot 1.200 bestelwagens, waarmee het naar eigen zeggen, de grootste bestelvloot van Nederland heeft. Het bedrijf investeert 80 miljoen euro in de elektrificering van zijn vloot. Dat bevestigt DHL-woordvoerder Ewout Blaauw aan Fleet&Mobility.

Tegen 2025 heeft het bedrijf volgens Blaauw de doelstelling de bedrijfswagenvloot verder uit te breiden tot in totaal 2.400 bestellers. Hierdoor wordt het mogelijk om datzelfde jaar de zogenoemde last mile delivery volledig emissievrij te laten verlopen.

DHL beëindigde in 2020 de samenwerking met Streetscooter, waarmee het bedrijf een elektrische bestelwagen produceerde.

DHL elektrificeert vloot voor 80 miljoen euro | Fleet&Mobility

DHL elektrificeert vloot voor 80 miljoen euro

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
DHL heeft 400 Proace Electric bestelwagens aangeschaft. (Foto: Toyota)

Hiermee breidt het postbedrijf zijn totale vloot uit tot 1.200 bestelwagens, waarmee het naar eigen zeggen, de grootste bestelvloot van Nederland heeft. Het bedrijf investeert 80 miljoen euro in de elektrificering van zijn vloot. Dat bevestigt DHL-woordvoerder Ewout Blaauw aan Fleet&Mobility.

Tegen 2025 heeft het bedrijf volgens Blaauw de doelstelling de bedrijfswagenvloot verder uit te breiden tot in totaal 2.400 bestellers. Hierdoor wordt het mogelijk om datzelfde jaar de zogenoemde last mile delivery volledig emissievrij te laten verlopen.

DHL beëindigde in 2020 de samenwerking met Streetscooter, waarmee het bedrijf een elektrische bestelwagen produceerde.