DHL opent nieuwe cityhub in regio Amsterdam

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
DHL opent 2 cityhubs rondom Amsterdam. (Foto:DHL)

De hubs in Amsterdam en Aalsmeer zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee elektrische bestelauto’s kunnen worden opgeladen, aldus DHL. Ook is het nog even wachten op een deel van de e-bestelauto’s, omdat een deel nog niet geleverd is vanwege de wereldwijde leveringsvertraging. Tot die tijd wordt er onder meer getankt met (HVO) biodiesel, zo meldt het logistieke bedrijf.

Beperkt

In totaal telt de regio Amsterdam hierbij 7 cityhubs van waaruit de regio wordt beleverd. Op de hubs worden de pakketen gebundeld en vervolgens naar adressen in de stad bezorgd. In heel Nederland telt het bedrijf een netwerk van 131 cityhubs van waaruit de lokale en regionale belevering wordt geregeld. Het bedrijf zegt tegen het probleem aan te lopen dat er maar beperkt geschikte ruimte is voor cityhubs. DHL meldt dan ook nog druk bezig te zijn om geschikte locaties te vinden in Amsterdam-Oost bijvoorbeeld, maar ook in Zaandam, Haarlemmerliede en Rotterdam-Zuid.

Met meer korte afstanden, slimme routes, hogere beladingsgraad en het merendeels geĆ«lektrificeerde wagenpark, zegt DHL te streven naar een een verminderde CO2-footprint en emissieloze logistiek in 2050. DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL Groep en boekte vorig jaar een omzet van zo’n 94 miljard euro. 

DHL opent nieuwe cityhub in regio Amsterdam | Fleet&Mobility

DHL opent nieuwe cityhub in regio Amsterdam

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
DHL opent 2 cityhubs rondom Amsterdam. (Foto:DHL)

De hubs in Amsterdam en Aalsmeer zijn gasloos en voorzien van zonnepanelen, waarmee elektrische bestelauto’s kunnen worden opgeladen, aldus DHL. Ook is het nog even wachten op een deel van de e-bestelauto’s, omdat een deel nog niet geleverd is vanwege de wereldwijde leveringsvertraging. Tot die tijd wordt er onder meer getankt met (HVO) biodiesel, zo meldt het logistieke bedrijf.

Beperkt

In totaal telt de regio Amsterdam hierbij 7 cityhubs van waaruit de regio wordt beleverd. Op de hubs worden de pakketen gebundeld en vervolgens naar adressen in de stad bezorgd. In heel Nederland telt het bedrijf een netwerk van 131 cityhubs van waaruit de lokale en regionale belevering wordt geregeld. Het bedrijf zegt tegen het probleem aan te lopen dat er maar beperkt geschikte ruimte is voor cityhubs. DHL meldt dan ook nog druk bezig te zijn om geschikte locaties te vinden in Amsterdam-Oost bijvoorbeeld, maar ook in Zaandam, Haarlemmerliede en Rotterdam-Zuid.

Met meer korte afstanden, slimme routes, hogere beladingsgraad en het merendeels geĆ«lektrificeerde wagenpark, zegt DHL te streven naar een een verminderde CO2-footprint en emissieloze logistiek in 2050. DHL maakt deel uit van Deutsche Post DHL Groep en boekte vorig jaar een omzet van zo’n 94 miljard euro.