MyWheels breidt vloot uit in Nieuwegein, Amstelveen en Arnhem

MyWheels • MyWheels heeft de eerste elektrische deelauto’s geplaatst in Nieuwegein en daarnaast de vloot uitgebreid in Amstelveen en Arnhem.
Redactie Redactie
• Laatste update:
MyWheels
(Foto: MyWheels)

In Nieuwegein worden vijf deelauto’s geplaatst ‘als reactie op de toenemende vraag naar milieuvriendelijk transport’, zo stelt MyWheels in een persbericht. ‘We merken vaak dat de randgebieden van grote steden, zoals Nieuwegein, aantrekkelijk zijn voor stedelingen die naar de buitenwijken verhuizen. De aanwezigheid van deelauto’s maakt duurzaam vervoer nu binnen handbereik voor hen, aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van MyWheels.
In Arnhem is het aantal deelauto’s van MyWheels opgevoerd van 30 naar 47. Die auto’s worden verdeeld over een aantal wijken. De nabijheid van trein- en busstations zorgt voor een soepele overstap van openbaar vervoer naar deelauto’s, zo stelt het bedrijf. Bijvoorbeeld bij het treinstation Arnhem Velperpoort, daar staan momenteel twee auto’s klaar. Vergeleken met vorig jaar is het aantal Arnhemse gebruikers met 50 procent gegroeid.

Amstelveen

In Amstelveen is het aanbod vergroot van 10 naar 21 auto’s. Het gaat hier vooral om de nieuwe elektrische MG4. “In Amstelveen maken al veel mensen gebruik van MyWheels. Tot voor kort hadden wij in Amstelveen zelf geen deelauto´s op straat staan. Die stonden wel in Amsterdam-Zuid, en die werden veel gebruikt door mensen uit Amstelveen. Als MyWheels willen we de groep mensen over de streep trekken waarvan we vaak zien dat zij hun privé-auto wegdoen zodra ze een deelauto op loopafstand hebben staan,’’ zegt Sprecher.
Eerder dit jaar voerde Mywheels het aantal deelauto’s op in Zaanstad en Almere.

MyWheels breidt vloot uit in Nieuwegein, Amstelveen en Arnhem | Fleet&Mobility

MyWheels breidt vloot uit in Nieuwegein, Amstelveen en Arnhem

MyWheels • MyWheels heeft de eerste elektrische deelauto’s geplaatst in Nieuwegein en daarnaast de vloot uitgebreid in Amstelveen en Arnhem.
Redactie Redactie
• Laatste update:
MyWheels
(Foto: MyWheels)

In Nieuwegein worden vijf deelauto’s geplaatst ‘als reactie op de toenemende vraag naar milieuvriendelijk transport’, zo stelt MyWheels in een persbericht. ‘We merken vaak dat de randgebieden van grote steden, zoals Nieuwegein, aantrekkelijk zijn voor stedelingen die naar de buitenwijken verhuizen. De aanwezigheid van deelauto’s maakt duurzaam vervoer nu binnen handbereik voor hen, aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van MyWheels.
In Arnhem is het aantal deelauto’s van MyWheels opgevoerd van 30 naar 47. Die auto’s worden verdeeld over een aantal wijken. De nabijheid van trein- en busstations zorgt voor een soepele overstap van openbaar vervoer naar deelauto’s, zo stelt het bedrijf. Bijvoorbeeld bij het treinstation Arnhem Velperpoort, daar staan momenteel twee auto’s klaar. Vergeleken met vorig jaar is het aantal Arnhemse gebruikers met 50 procent gegroeid.

Amstelveen

In Amstelveen is het aanbod vergroot van 10 naar 21 auto’s. Het gaat hier vooral om de nieuwe elektrische MG4. “In Amstelveen maken al veel mensen gebruik van MyWheels. Tot voor kort hadden wij in Amstelveen zelf geen deelauto´s op straat staan. Die stonden wel in Amsterdam-Zuid, en die werden veel gebruikt door mensen uit Amstelveen. Als MyWheels willen we de groep mensen over de streep trekken waarvan we vaak zien dat zij hun privé-auto wegdoen zodra ze een deelauto op loopafstand hebben staan,’’ zegt Sprecher.
Eerder dit jaar voerde Mywheels het aantal deelauto’s op in Zaanstad en Almere.