Mobiliteitsoplossingen

Laatste update:

Mywheels breidt uit in Zaanstad en Almere

Populariteit van de deelauto neemt toe. Foto: Mywheels

Mywheels heeft het aantal deelauto’s in zowel Zaanstad als Almere opgevoerd. In beide steden zijn er negen auto’s van MyWheels bijgekomen, laat het bedrijf in persberichten weten.

In Zaanstad zijn de nieuwe deelauto’s op verschillende plekken te vinden. Onder andere in de binnenstad van Zaandam, de Burgemeesters- en Rosmolenbuurt maar ook in Koog aan de Zaan en bij station Krommenie-Assendelft. “In Zaanstad gebruiken inmiddels zo veel mensen deelauto’s, dat het aanbod echt te klein was. Door fors uit te breiden, hopen we autodelen voor nog meer inwoners van Zaanstad aantrekkelijk te maken’’, aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van Mywheels.

Onlangs kwamen er ook in Almere negen auto’s bij om aan de groeiende vraag te voldoen. De nieuwe auto’s zijn door heel Almere te vinden, ook in buurten waar ze eerder niet beschikbaar waren zoals Almere Poort, Almere Haven en Nobelhorst. In de polderstad gaat het voorlopig nog om een pilot. De stad zit midden in een officiële autodeelpilot, waarvoor Mywheels in februari 2022 al enkele auto’s plaatste.

“De populariteit van deelauto’s is mogelijk overgewaaid vanuit Amsterdam, waar ride sharing vaste prik is: mensen die vanuit de hoofdstad naar plaatsen in de omgeving verhuizen, blijven deelauto’s gebruiken. Mywheels en de gemeente hebben regelmatig en goed contact over de voortgang”, laat het deelautobedrijf weten.

Mywheels breidt uit in Zaanstad en Almere | Fleet&Mobility

Mywheels breidt uit in Zaanstad en Almere

Sander van Vliet Sander van Vliet
• Laatste update:
Populariteit van de deelauto neemt toe. Foto: Mywheels

In Zaanstad zijn de nieuwe deelauto’s op verschillende plekken te vinden. Onder andere in de binnenstad van Zaandam, de Burgemeesters- en Rosmolenbuurt maar ook in Koog aan de Zaan en bij station Krommenie-Assendelft. “In Zaanstad gebruiken inmiddels zo veel mensen deelauto’s, dat het aanbod echt te klein was. Door fors uit te breiden, hopen we autodelen voor nog meer inwoners van Zaanstad aantrekkelijk te maken’’, aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van Mywheels.

Onlangs kwamen er ook in Almere negen auto’s bij om aan de groeiende vraag te voldoen. De nieuwe auto’s zijn door heel Almere te vinden, ook in buurten waar ze eerder niet beschikbaar waren zoals Almere Poort, Almere Haven en Nobelhorst. In de polderstad gaat het voorlopig nog om een pilot. De stad zit midden in een officiële autodeelpilot, waarvoor Mywheels in februari 2022 al enkele auto’s plaatste.

“De populariteit van deelauto’s is mogelijk overgewaaid vanuit Amsterdam, waar ride sharing vaste prik is: mensen die vanuit de hoofdstad naar plaatsen in de omgeving verhuizen, blijven deelauto’s gebruiken. Mywheels en de gemeente hebben regelmatig en goed contact over de voortgang”, laat het deelautobedrijf weten.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.