Leasing en verhuur

Elektrificatie Ayvens bereikt ‘mijlpaal’, T&E positief én kritisch

(Foto: Shutterstock)

Ongeveer 34 procent van de door Ayvens in de eerste drie kwartalen van 2023 geregistreerde personenauto’s zijn elektrisch. Van deze nieuwe contracten (afgesloten tussen januari en september) was 21 procent batterij-elektrisch (BEV) en 13 procent plug-in hybride (PHEV). Dit maakte het leasebedrijf eerder deze week bekend in een persbericht.

In de afgelopen drie kwartalen registreerde Ayvens, de nieuwe naam van het fusiebedrijf ALD | Leaseplan, zo’n 120 duizend nieuwe elektrische auto’s. Met bijna 505 duizend EV’s heeft Ayvens nu naar eigen zeggen de grootste elektrische leasevloot ter wereld. ‘Een mijlpaal,’ aldus het bedrijf. De totale vloot van het bedrijf bestaat nu uit 3,4 miljoen auto’s, zo presenteerde Ayvens eerder in de Q3-rapportage.

‘Groene race’

De instroom van 21 procent BEV’s is volgens Transport & Environment (T&E), een koepelorganisatie van Europese niet-gouvernementele organisaties die zich inzetten voor duurzaam vervoer, ‘een positieve ontwikkeling’. “Dit is meer dan het Europese gemiddelde van 15 procent”, zegt Stef Cornelis, directeur van elektrische vloten bij T&E. Wij vinden alleen de BEV-registraties interessant; PHEV kun je vanuit klimaatperspectief beter negeren, die auto’s zijn immers niet volledig schoon. Dit is de ontwikkeling en het type leiderschap dat wij van leasemaatschappijen verwachten en willen zien.”

Eerder deze maand was Cornelis kritisch op de tussenrapportage van Leasys, dat volgens T&E aan ‘greenwashing’ deed. Cornelis: Alle andere leasemaatschappijen kunnen dit soort positieve cijfers als van Ayvens niet voorleggen. Hopelijk kan dit het begin zijn van een groene race tussen leasemaatschappijen.”

Vorige maand maakte ALD | Leaseplan bekend dat het bedrijf verder gaat onder de naam Ayvens. AM-columnist Norbert van den Eijden is niet over te spreken over de nieuwe naam.

Meer lezen over Ayvens

Elektrificatie Ayvens bereikt ‘mijlpaal’, T&E positief én kritisch | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Elektrificatie Ayvens bereikt ‘mijlpaal’, T&E positief én kritisch

(Foto: Shutterstock)

Ongeveer 34 procent van de door Ayvens in de eerste drie kwartalen van 2023 geregistreerde personenauto’s zijn elektrisch. Van deze nieuwe contracten (afgesloten tussen januari en september) was 21 procent batterij-elektrisch (BEV) en 13 procent plug-in hybride (PHEV). Dit maakte het leasebedrijf eerder deze week bekend in een persbericht.

In de afgelopen drie kwartalen registreerde Ayvens, de nieuwe naam van het fusiebedrijf ALD | Leaseplan, zo’n 120 duizend nieuwe elektrische auto’s. Met bijna 505 duizend EV’s heeft Ayvens nu naar eigen zeggen de grootste elektrische leasevloot ter wereld. ‘Een mijlpaal,’ aldus het bedrijf. De totale vloot van het bedrijf bestaat nu uit 3,4 miljoen auto’s, zo presenteerde Ayvens eerder in de Q3-rapportage.

‘Groene race’

De instroom van 21 procent BEV’s is volgens Transport & Environment (T&E), een koepelorganisatie van Europese niet-gouvernementele organisaties die zich inzetten voor duurzaam vervoer, ‘een positieve ontwikkeling’. “Dit is meer dan het Europese gemiddelde van 15 procent”, zegt Stef Cornelis, directeur van elektrische vloten bij T&E. Wij vinden alleen de BEV-registraties interessant; PHEV kun je vanuit klimaatperspectief beter negeren, die auto’s zijn immers niet volledig schoon. Dit is de ontwikkeling en het type leiderschap dat wij van leasemaatschappijen verwachten en willen zien.”

Eerder deze maand was Cornelis kritisch op de tussenrapportage van Leasys, dat volgens T&E aan ‘greenwashing’ deed. Cornelis: Alle andere leasemaatschappijen kunnen dit soort positieve cijfers als van Ayvens niet voorleggen. Hopelijk kan dit het begin zijn van een groene race tussen leasemaatschappijen.”

Vorige maand maakte ALD | Leaseplan bekend dat het bedrijf verder gaat onder de naam Ayvens. AM-columnist Norbert van den Eijden is niet over te spreken over de nieuwe naam.

Meer lezen over Ayvens