Namen ALD Automotive en Leaseplan verleden tijd: Ayvens officieel gepresenteerd

Ayvens • Ayvens beheert in Nederland ruim 330 duizend auto’s en is daarmee de grootste leasemaatschappij.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Ayvens Breukelen (Foto: Ayvens).

ALD Automotive en Leaseplan gaan vanaf vandaag verder onder de naam Ayvens. Deze naamswijziging volgt uit de overname van Leaseplan door ALD Automotive. Dat meldt Ayvens in een persbericht.

Ayvens presenteert zichzelf vanaf vandaag aan het Nederlandse publiek met een landelijke campagne. “Met de boodschap ‘Better with every move’ gaan wij verder als Ayvens. Samen met onze leaserijders, klanten en partners maken wij mobiliteit elke keer weer groener en flexibeler”, zegt Sander Pleij, country managing director Nederland. Na de fusie staat een op de vijf leaseauto’s in Nederland onder contract bij Ayvens. De helft van alle nieuwe leaseauto’s die via Ayvens de weg op gaat, is elektrisch.

Overname

In mei 2023 werd de overname van Leaseplan door ALD Automotive afgerond. Kort daarna werd het nieuwe merk Ayvens land voor land geïntroduceerd. Nederland is het 17e land van in totaal 42 landen waar het nieuwe merk de twee oude merken vervangt. Met de komst van Ayvens verdwijnen de namen ALD Automotive en Leaseplan. Leaseplan, opgericht in 1963 in Nederland, had tot voor kort het internationale hoofdkantoor in Amsterdam.

In Nederland werken bij Ayvens ongeveer 1.200 mensen en het bedrijf beheert ruim 330 duizend auto’s, waarmee het de grootste leasemaatschappij in Nederland is. Ayvens heeft wereldwijd 14.500 medewerkers en beheert een vloot van 3,4 miljoen auto’s, waarvan meer dan een half miljoen elektrisch zijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Namen ALD Automotive en Leaseplan verleden tijd: Ayvens officieel gepresenteerd | Fleet&Mobility

Namen ALD Automotive en Leaseplan verleden tijd: Ayvens officieel gepresenteerd

Ayvens • Ayvens beheert in Nederland ruim 330 duizend auto’s en is daarmee de grootste leasemaatschappij.
Sander van Vliet Sander van Vliet
Ayvens Breukelen (Foto: Ayvens).

ALD Automotive en Leaseplan gaan vanaf vandaag verder onder de naam Ayvens. Deze naamswijziging volgt uit de overname van Leaseplan door ALD Automotive. Dat meldt Ayvens in een persbericht.

Ayvens presenteert zichzelf vanaf vandaag aan het Nederlandse publiek met een landelijke campagne. “Met de boodschap ‘Better with every move’ gaan wij verder als Ayvens. Samen met onze leaserijders, klanten en partners maken wij mobiliteit elke keer weer groener en flexibeler”, zegt Sander Pleij, country managing director Nederland. Na de fusie staat een op de vijf leaseauto’s in Nederland onder contract bij Ayvens. De helft van alle nieuwe leaseauto’s die via Ayvens de weg op gaat, is elektrisch.

Overname

In mei 2023 werd de overname van Leaseplan door ALD Automotive afgerond. Kort daarna werd het nieuwe merk Ayvens land voor land geïntroduceerd. Nederland is het 17e land van in totaal 42 landen waar het nieuwe merk de twee oude merken vervangt. Met de komst van Ayvens verdwijnen de namen ALD Automotive en Leaseplan. Leaseplan, opgericht in 1963 in Nederland, had tot voor kort het internationale hoofdkantoor in Amsterdam.

In Nederland werken bij Ayvens ongeveer 1.200 mensen en het bedrijf beheert ruim 330 duizend auto’s, waarmee het de grootste leasemaatschappij in Nederland is. Ayvens heeft wereldwijd 14.500 medewerkers en beheert een vloot van 3,4 miljoen auto’s, waarvan meer dan een half miljoen elektrisch zijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp.

Geplaatst in rubriek:
Sander van Vliet
Sander van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.