Honderd e-deeltaxi’s in Amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

Reizigers worden van deur tot deur vervoerd en ze delen de taxi met anderen. Connexxion verzorgt dagelijks in Amsterdam tussen de 2.800 tot 2.900 van dit soort ritten. De nieuwe elektrische taxi’s gaan dagelijks zo’n 900 ritten voor hun rekening nemen. Ze kunnen vier passagiers tegelijk vervoeren.

De elektrische Nissans worden een jaar op proef ingezet. Er wordt gekeken of de actieradius en oplaadtijd het hele jaar door constant genoeg presteren om de voertuigen in te zetten voor taxivervoer. De auto’s worden op het eigen terrein van Connexxion opgeladen.

Amsterdam wil koploper zijn op het gebied van elektrisch vervoer. Eerder deze week maakte de gemeente bekend het aantal oplaadpunten voor 2018 te laten toenemen naar 4 duizend

Honderd e-deeltaxi’s in Amsterdam | Fleet&Mobility

Honderd e-deeltaxi’s in Amsterdam

Redactie Redactie
• Laatste update:

Reizigers worden van deur tot deur vervoerd en ze delen de taxi met anderen. Connexxion verzorgt dagelijks in Amsterdam tussen de 2.800 tot 2.900 van dit soort ritten. De nieuwe elektrische taxi’s gaan dagelijks zo’n 900 ritten voor hun rekening nemen. Ze kunnen vier passagiers tegelijk vervoeren.

De elektrische Nissans worden een jaar op proef ingezet. Er wordt gekeken of de actieradius en oplaadtijd het hele jaar door constant genoeg presteren om de voertuigen in te zetten voor taxivervoer. De auto’s worden op het eigen terrein van Connexxion opgeladen.

Amsterdam wil koploper zijn op het gebied van elektrisch vervoer. Eerder deze week maakte de gemeente bekend het aantal oplaadpunten voor 2018 te laten toenemen naar 4 duizend