Fietser is 32 keer goedkoper dan leaserijder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Natuur & Milieu organiseert de campagne met als doel heel Nederland naar het werk te laten fietsen en zich hiervoor te laten sponsoren. De opbrengst gaat het Nationaal Fonds Kinderhulp. Met het geld koopt het fonds fietsen voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede.

Volgens Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu, zijn fietsers gelukkiger, fitter en hebben minder last van stress. “Bovendien help je nu een kind aan een fiets. Dubbel winst.”

De Fiets naar je werk Week maakt deel uit van de mobiliteitscampagne Hopper van Natuur & Milieu. Uit eerder Hopper-onderzoek blijkt dat bijna 90 procent van de Nederlanders een fiets bezit en 70 procent vindt fietsen ontspannend. Toch leggen we de meeste kilometers af met de auto (77 procent) en slechts 7 procent met de fiets.

71 procent van de verplaatsingen is korter dan 7,5 kilometer, een afstand die je makkelijk kunt fietsen volgens Van der Gaag. “Een gemiste kans. Want de voordelen van fietsen zijn enorm: fietsers zijn fitter, gezonder, productiever en leven langer. Werkgevers die slim zijn, voeren een fietsvriendelijk beleid. Een fietser is 32 keer goedkoper dan een leaserijder en ook nog minder vaak ziek.”

Fietser is 32 keer goedkoper dan leaserijder | Fleet&Mobility

Fietser is 32 keer goedkoper dan leaserijder

Redactie Redactie
• Laatste update:

Natuur & Milieu organiseert de campagne met als doel heel Nederland naar het werk te laten fietsen en zich hiervoor te laten sponsoren. De opbrengst gaat het Nationaal Fonds Kinderhulp. Met het geld koopt het fonds fietsen voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede.

Volgens Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu, zijn fietsers gelukkiger, fitter en hebben minder last van stress. “Bovendien help je nu een kind aan een fiets. Dubbel winst.”

De Fiets naar je werk Week maakt deel uit van de mobiliteitscampagne Hopper van Natuur & Milieu. Uit eerder Hopper-onderzoek blijkt dat bijna 90 procent van de Nederlanders een fiets bezit en 70 procent vindt fietsen ontspannend. Toch leggen we de meeste kilometers af met de auto (77 procent) en slechts 7 procent met de fiets.

71 procent van de verplaatsingen is korter dan 7,5 kilometer, een afstand die je makkelijk kunt fietsen volgens Van der Gaag. “Een gemiste kans. Want de voordelen van fietsen zijn enorm: fietsers zijn fitter, gezonder, productiever en leven langer. Werkgevers die slim zijn, voeren een fietsvriendelijk beleid. Een fietser is 32 keer goedkoper dan een leaserijder en ook nog minder vaak ziek.”