Visser (VVD): Meer investeren in zelfrijdende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Schultz kondigde begin dit jaar de ambitie voor Nederland aan om proeftuin voor zelfrijdende auto`s te worden.

Wegen en wetgeving moeten worden aangepast om de zelfrijdende auto een kans te geven. “Nu spreken we in de wetgeving over het feit dat je met twee handen aan het stuur moet zitten en dat er een bestuurder moet zijn. Met een zelfrijdende auto heb je het over een heel ander principe. Er moeten bijvoorbeeld aanpassingen komen in de infrastructuur. Als je het hebt over auto’s die met elkaar en met de weg moeten gaan communiceren, red je het niet met de ouderwetse matrixborden. Er moeten nieuwe oplossingen komen en daar moet geld voor worden gereserveerd.”

Visser roept Schultz op zo snel mogelijk te kijken naar wat er mogelijk is en hier geld voor te reserveren. 

RDW heeft onlangs het nieuwe autopilotsysteem van Tesla typegoedgekeurd. 

Visser (VVD): Meer investeren in zelfrijdende auto | Fleet&Mobility

Visser (VVD): Meer investeren in zelfrijdende auto

Redactie Redactie
• Laatste update:

Schultz kondigde begin dit jaar de ambitie voor Nederland aan om proeftuin voor zelfrijdende auto`s te worden.

Wegen en wetgeving moeten worden aangepast om de zelfrijdende auto een kans te geven. “Nu spreken we in de wetgeving over het feit dat je met twee handen aan het stuur moet zitten en dat er een bestuurder moet zijn. Met een zelfrijdende auto heb je het over een heel ander principe. Er moeten bijvoorbeeld aanpassingen komen in de infrastructuur. Als je het hebt over auto’s die met elkaar en met de weg moeten gaan communiceren, red je het niet met de ouderwetse matrixborden. Er moeten nieuwe oplossingen komen en daar moet geld voor worden gereserveerd.”

Visser roept Schultz op zo snel mogelijk te kijken naar wat er mogelijk is en hier geld voor te reserveren. 

RDW heeft onlangs het nieuwe autopilotsysteem van Tesla typegoedgekeurd.