Milieucommissie EU verwerpt uitstootwet

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Europese Commissie heeft in oktober een wetsvoorstel gemaakt voor de Real Driving Emissions normering. Nieuwe auto`s moeten vanaf 2017 aan deze uitstootnorm, gebaseerd op praktijkemissies, voldoen. De EC heeft bij het opstellen van de overgangsregeling rekening gehouden met onder meer de foutmarge van de nieuwe meetapparatuur. 

De milieucommissie van het Parlement zegt nu dat die veel te breed is genomen. De foutmarge is maximaal 30 procent, blijkt uit onderzoek, en de 110 procent die de EC aanhoudt is volgens de commissie overtrokken. 

De milieucommissie  hamert uit oogpunt van de volksgezondheid en milieubehoud op het snel invoeren van strenge normen. 

In januari moet het Europees Parlement stemmen over het wetsvoorstel. Die zal het advies van de milieucommissie waarschijnlijk overnemen en de wet terugsturen naar de Europese Commissie.  

Door het Volkswagen dieselschandaal is de roep om strengere uitstootnormen in Europa dringender geworden.  

Milieucommissie EU verwerpt uitstootwet | Fleet&Mobility

Milieucommissie EU verwerpt uitstootwet

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Europese Commissie heeft in oktober een wetsvoorstel gemaakt voor de Real Driving Emissions normering. Nieuwe auto`s moeten vanaf 2017 aan deze uitstootnorm, gebaseerd op praktijkemissies, voldoen. De EC heeft bij het opstellen van de overgangsregeling rekening gehouden met onder meer de foutmarge van de nieuwe meetapparatuur. 

De milieucommissie van het Parlement zegt nu dat die veel te breed is genomen. De foutmarge is maximaal 30 procent, blijkt uit onderzoek, en de 110 procent die de EC aanhoudt is volgens de commissie overtrokken. 

De milieucommissie  hamert uit oogpunt van de volksgezondheid en milieubehoud op het snel invoeren van strenge normen. 

In januari moet het Europees Parlement stemmen over het wetsvoorstel. Die zal het advies van de milieucommissie waarschijnlijk overnemen en de wet terugsturen naar de Europese Commissie.  

Door het Volkswagen dieselschandaal is de roep om strengere uitstootnormen in Europa dringender geworden.