RAI roept op tot invoer ‘smart pricing’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uit een literatuurstudie van het CPB bleek vorige maand dat de invoering van kilometerheffing lastig is, maar wel effectief in filebestrijding.

RAI Vereniging pleit voor de inzet van ‘smart pricing’, waarbij alle vormen van vervoer worden betaald naar gebruik, met extra heffingen in de spits en lagere tarieven voor emissievrije voertuigen. “Op termijn moeten alle autobelastingen gewoon omlaag”, aldus Van Eijck in het magazine Go Mobility.

De branchevereniging roept de overheid op om daarbij meer te investeren in infrastructuur. Het monitoren van vervoersverenigingen hoeft volgens Van Eijck niet duur te zijn. “Het is een misverstand dat de invoering van smart pricing hoge extra investeringen in infra zou vergen, want via ICT zijn alle verkeersstromen eenvoudig te volgen.”

RAI roept op tot invoer ‘smart pricing’ | Fleet&Mobility

RAI roept op tot invoer ‘smart pricing’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uit een literatuurstudie van het CPB bleek vorige maand dat de invoering van kilometerheffing lastig is, maar wel effectief in filebestrijding.

RAI Vereniging pleit voor de inzet van ‘smart pricing’, waarbij alle vormen van vervoer worden betaald naar gebruik, met extra heffingen in de spits en lagere tarieven voor emissievrije voertuigen. “Op termijn moeten alle autobelastingen gewoon omlaag”, aldus Van Eijck in het magazine Go Mobility.

De branchevereniging roept de overheid op om daarbij meer te investeren in infrastructuur. Het monitoren van vervoersverenigingen hoeft volgens Van Eijck niet duur te zijn. “Het is een misverstand dat de invoering van smart pricing hoge extra investeringen in infra zou vergen, want via ICT zijn alle verkeersstromen eenvoudig te volgen.”