`Prorail wordt een zelfstandig bestuursorgaan`

Redactie Redactie
• Laatste update:

Geen agentschap
De staatssecretaris wil geen agentschap maken van de organisatie. Als zbo komt er zo min mogelijk verandering in de arbeidsvoorwaarden en pensioenregelingen.

Het ministerie richt zich dan op de algemene zaken en bemoeit zich zo min mogelijk met het dagelijkse reilen en zeilen van Prorail. Hierdoor moet de onafhankelijkheid van de organisatie gewaarborgd blijven.

Reactie Prorail
Prorail heeft aan advocatenkantoor Stibbe gevraagd om een juridische analyse te maken van de gevolgen van de plannen. Dit rapport is ook toegezonden aan de Tweede Kamer. De Raad van Bestuur van Prorail vindt de verandering drastisch en vraagt om zorgvuldige afweging van de plannen.

`Prorail wordt een zelfstandig bestuursorgaan` | Fleet&Mobility

`Prorail wordt een zelfstandig bestuursorgaan`

Redactie Redactie
• Laatste update:

Geen agentschap
De staatssecretaris wil geen agentschap maken van de organisatie. Als zbo komt er zo min mogelijk verandering in de arbeidsvoorwaarden en pensioenregelingen.

Het ministerie richt zich dan op de algemene zaken en bemoeit zich zo min mogelijk met het dagelijkse reilen en zeilen van Prorail. Hierdoor moet de onafhankelijkheid van de organisatie gewaarborgd blijven.

Reactie Prorail
Prorail heeft aan advocatenkantoor Stibbe gevraagd om een juridische analyse te maken van de gevolgen van de plannen. Dit rapport is ook toegezonden aan de Tweede Kamer. De Raad van Bestuur van Prorail vindt de verandering drastisch en vraagt om zorgvuldige afweging van de plannen.