D66 en Pvda lanceren subsidieplan voor 75 duizend stekkerauto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het plan is mede opgesteld op basis van een onderzoek dat het Formule E-team uitvoerde in opdracht van RAI Vereniging. Hieruit blijkt dat tussen 2017 en 2020 ongeveer 75 duizend stekkerauto`s op de occasionmarkt komen, waarvan 40 tot 65 procent naar het buitenland zal verdwijnen. In Nederland rijden nu ruim 100 duizend (gedeeltelijk) elektrische voertuigen, waarvan 94 procent zakelijk.

“Een sympathiek plan”, zegt Floris Liebrand, woordvoerder van de RAI Vereniging. “Maar de belangrijkste maatregel die wij in ons rapport hebben aanbevolen, staat er niet in: een aanschafsubsidie voor particulieren.”

Lees het volledige artikel op Automotive management

D66 en Pvda lanceren subsidieplan voor 75 duizend stekkerauto’s | Fleet&Mobility

D66 en Pvda lanceren subsidieplan voor 75 duizend stekkerauto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het plan is mede opgesteld op basis van een onderzoek dat het Formule E-team uitvoerde in opdracht van RAI Vereniging. Hieruit blijkt dat tussen 2017 en 2020 ongeveer 75 duizend stekkerauto`s op de occasionmarkt komen, waarvan 40 tot 65 procent naar het buitenland zal verdwijnen. In Nederland rijden nu ruim 100 duizend (gedeeltelijk) elektrische voertuigen, waarvan 94 procent zakelijk.

“Een sympathiek plan”, zegt Floris Liebrand, woordvoerder van de RAI Vereniging. “Maar de belangrijkste maatregel die wij in ons rapport hebben aanbevolen, staat er niet in: een aanschafsubsidie voor particulieren.”

Lees het volledige artikel op Automotive management