Auto en fiscus

D66 en Pvda lanceren subsidieplan voor 75 duizend stekkerauto’s

Tussen 2017 en 2020 komen er ongeveer 75 duizend stekkerauto`s de occasionmarkt op, waarvan het merendeel naar verwachting direct wordt geëxporteerd. Pvda en D66 lanceerden een tienpuntenplan om deze auto`s voor de Nederlandse markt te behouden.

Het plan is mede opgesteld op basis van een onderzoek dat het Formule E-team uitvoerde in opdracht van RAI Vereniging. Hieruit blijkt dat tussen 2017 en 2020 ongeveer 75 duizend stekkerauto`s op de occasionmarkt komen, waarvan 40 tot 65 procent naar het buitenland zal verdwijnen. In Nederland rijden nu ruim 100 duizend (gedeeltelijk) elektrische voertuigen, waarvan 94 procent zakelijk.

“Een sympathiek plan”, zegt Floris Liebrand, woordvoerder van de RAI Vereniging. “Maar de belangrijkste maatregel die wij in ons rapport hebben aanbevolen, staat er niet in: een aanschafsubsidie voor particulieren.”

Lees het volledige artikel op Automotive management

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie
D66 en Pvda lanceren subsidieplan voor 75 duizend stekkerauto’s | Fleet&Mobility
Auto en fiscus

D66 en Pvda lanceren subsidieplan voor 75 duizend stekkerauto’s

Tussen 2017 en 2020 komen er ongeveer 75 duizend stekkerauto`s de occasionmarkt op, waarvan het merendeel naar verwachting direct wordt geëxporteerd. Pvda en D66 lanceerden een tienpuntenplan om deze auto`s voor de Nederlandse markt te behouden.

Het plan is mede opgesteld op basis van een onderzoek dat het Formule E-team uitvoerde in opdracht van RAI Vereniging. Hieruit blijkt dat tussen 2017 en 2020 ongeveer 75 duizend stekkerauto`s op de occasionmarkt komen, waarvan 40 tot 65 procent naar het buitenland zal verdwijnen. In Nederland rijden nu ruim 100 duizend (gedeeltelijk) elektrische voertuigen, waarvan 94 procent zakelijk.

“Een sympathiek plan”, zegt Floris Liebrand, woordvoerder van de RAI Vereniging. “Maar de belangrijkste maatregel die wij in ons rapport hebben aanbevolen, staat er niet in: een aanschafsubsidie voor particulieren.”

Lees het volledige artikel op Automotive management

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Redactie