Auto en fiscus

Laatste update:

Acea: WLTP zorgt voor verwarring en stijgende autokosten

De Acea stelde een overzicht op van de overheidsbelastingen op motorvoertuigen per EU-land. (Foto: Shutterstock)

De belasting op motorvoertuigen in de vijftien kernlanden van de EU levert de overheden per jaar 413 miljard euro op. Acea waarschuwt overheden om bij CO2-gebaseerde tarieven niet klakkeloos over te stappen op WLTP-metingen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Tax Guide van Acea, de Europese koepel van autofabrikanten. Die biedt een overzicht van de overheidsbelastingen op motorvoertuigen per EU-land. Het gaat dan om aankoopbelastingen als bpm en btw, motorrijtuigenbelasting (in diverse vormen) en om de belasting op de verbruikte brandstof. “De belastingen op motorvoertuigen vormen honderden miljarden euro’s inkomsten voor de Europese overheden. Dat draagt bij aan de pot voor publieke uitgaven en een gezonde economie”, stelt Erik Jonnaert, secretaris-generaal van Acea.

Lees meer op Automotive Management

Verder op Automotive over de WLTP:

Automotive fiscalist Jan Rolleman zette vorige maand de invloed van de WLTP-test op het wagenpark uiteen. Lees zijn rubriek Mobiliteit&Fiscus hier.

In het Restwaardejournaal van Automotive wordt de WLTP ook besproken. De branche heeft er buikpijn van, bekijk de video hier.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Acea: WLTP zorgt voor verwarring en stijgende autokosten | Fleet&Mobility
Auto en fiscus

Laatste update:

Acea: WLTP zorgt voor verwarring en stijgende autokosten

De Acea stelde een overzicht op van de overheidsbelastingen op motorvoertuigen per EU-land. (Foto: Shutterstock)

De belasting op motorvoertuigen in de vijftien kernlanden van de EU levert de overheden per jaar 413 miljard euro op. Acea waarschuwt overheden om bij CO2-gebaseerde tarieven niet klakkeloos over te stappen op WLTP-metingen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Tax Guide van Acea, de Europese koepel van autofabrikanten. Die biedt een overzicht van de overheidsbelastingen op motorvoertuigen per EU-land. Het gaat dan om aankoopbelastingen als bpm en btw, motorrijtuigenbelasting (in diverse vormen) en om de belasting op de verbruikte brandstof. “De belastingen op motorvoertuigen vormen honderden miljarden euro’s inkomsten voor de Europese overheden. Dat draagt bij aan de pot voor publieke uitgaven en een gezonde economie”, stelt Erik Jonnaert, secretaris-generaal van Acea.

Lees meer op Automotive Management

Verder op Automotive over de WLTP:

Automotive fiscalist Jan Rolleman zette vorige maand de invloed van de WLTP-test op het wagenpark uiteen. Lees zijn rubriek Mobiliteit&Fiscus hier.

In het Restwaardejournaal van Automotive wordt de WLTP ook besproken. De branche heeft er buikpijn van, bekijk de video hier.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten