Grootste dealerbedrijf mikt op truckmarkt

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Van Mossel wil de truckmarkt op om het complete pakket aan mobiliteitsvormen aan te kunnen bieden. (Foto: Shutterstock)

Dealerholding Van Mossel onderzoekt momenteel uitbreiding naar de truckmarkt. Dat meldt Van Mossel-topman Eric Berkhof in een interview aan de Telegraaf. De krant meldt dat rond de jaarwisseling het bedrijf zijn entree gaat maken in de markt. In een reactie aan Fleet&Mobility nuanceert Berkhof dat enigszins. “We zitten nu echt nog in de onderzoeksfase. We zijn nog niet in gesprek met bedrijven of merken.”

Van Mossel wil de truckmarkt op om het complete pakket aan mobiliteitsvormen aan te kunnen bieden. “We willen onze zakelijke klanten in al hun vragen tegemoet kunnen komen. Alle andere vervoersmiddelen hebben we al in portefeuille, trucks nog niet. Vandaar onze interesse in deze markt.” 

Leasefiets

Ook de fietsactiviteiten groeien snel, stelt Berkhof. Van Mossel is exclusieve leasepartner van Stella fietsen – waarin Ben Mandemakers een belang heeft – en in de eigen Volkswagen-vestigingen worden de fietsen van de Pon-merken verkocht. “In België hebben we al 3.600 fietsen in de lease, in Nederland begint dat nu pas op gang te komen. Volgend jaar verwachten we een forse groei (dan worden de nieuwe fietsbijtellingsregels van kracht, red).” 

Eerder gaf Berkhof al aan in Nederland niet veel dealeracquisities meer te gaan doen. “We zijn nu nog met enkele, veelal wat kleinere, bedrijven in gesprek. Dat verwachten we dit jaar af te ronden.”

Van Mossel groeide in de afgelopen jaren uit tot één van de grootste automotive retailers in Europa. 

Onlangs nam transportbedrijf Peter Appel Transport een hybride DAF CF in ontvangst.

Grootste dealerbedrijf mikt op truckmarkt | Fleet&Mobility

Grootste dealerbedrijf mikt op truckmarkt

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
Van Mossel wil de truckmarkt op om het complete pakket aan mobiliteitsvormen aan te kunnen bieden. (Foto: Shutterstock)

Dealerholding Van Mossel onderzoekt momenteel uitbreiding naar de truckmarkt. Dat meldt Van Mossel-topman Eric Berkhof in een interview aan de Telegraaf. De krant meldt dat rond de jaarwisseling het bedrijf zijn entree gaat maken in de markt. In een reactie aan Fleet&Mobility nuanceert Berkhof dat enigszins. “We zitten nu echt nog in de onderzoeksfase. We zijn nog niet in gesprek met bedrijven of merken.”

Van Mossel wil de truckmarkt op om het complete pakket aan mobiliteitsvormen aan te kunnen bieden. “We willen onze zakelijke klanten in al hun vragen tegemoet kunnen komen. Alle andere vervoersmiddelen hebben we al in portefeuille, trucks nog niet. Vandaar onze interesse in deze markt.” 

Leasefiets

Ook de fietsactiviteiten groeien snel, stelt Berkhof. Van Mossel is exclusieve leasepartner van Stella fietsen – waarin Ben Mandemakers een belang heeft – en in de eigen Volkswagen-vestigingen worden de fietsen van de Pon-merken verkocht. “In België hebben we al 3.600 fietsen in de lease, in Nederland begint dat nu pas op gang te komen. Volgend jaar verwachten we een forse groei (dan worden de nieuwe fietsbijtellingsregels van kracht, red).” 

Eerder gaf Berkhof al aan in Nederland niet veel dealeracquisities meer te gaan doen. “We zijn nu nog met enkele, veelal wat kleinere, bedrijven in gesprek. Dat verwachten we dit jaar af te ronden.”

Van Mossel groeide in de afgelopen jaren uit tot één van de grootste automotive retailers in Europa. 

Onlangs nam transportbedrijf Peter Appel Transport een hybride DAF CF in ontvangst.