Overig

Laatste update:

Leasedivisie Van Mossel in zakelijk autodelen met Mobyone

Foto: Shutterstock

Van Mossel Autolease en J&T Autolease, onderdeel van Van Mossels leasedivisie International Car Lease Holding, starten met zakelijk autodelen.

Dat meldt de Van Mossel Automotive Groep vanmiddag. Hiervoor werkt het bedrijf samen met deelplatform Mobyone, die de reserveringsapp levert. 

Bedrijven kunnen leaseauto’s via een app laten delen door medewerkers. Volgens Van Mossel bedraagt de besparing op de kilometerkosten bij zakelijk autodelen al snel 15 procent vergeleken met poolauto’s, huurauto’s of losse declaraties.

“Dit nieuwe initiatief sluit zowel voor onze klanten als voor onszelf aan bij de wens van toekomstgericht ondernemen en van meer flexibiliteit in mobiliteit”, zegt Armand van Veen, algemeen directeur van de leasedivisie van Van Mossel. Dat Van Mossel daardoor wel minder auto’s afzet, realiseer ook Van Veen zich. “Maar onze klanten vragen om deze producten. Uiteraard willen we bij onze klanten zoveel mogelijk voertuigen inzetten, maar dat begint wel met het hebben van de klant.”De leasedivisie van Van Mossel staat op plek 4 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60. Bestel de uitgave hier.

Volgens Van Veen komt uit berekeningen van Mobyone naar voren dat er gemiddeld circa 15 procent bespaard kan worden. Van Veen stelt dat in eerste instantie door bedrijven vooral gekeken zal worden naar de pool- en huurauto’s. Pas in een later stadium komt zou ook de arbeidsvoorwaardelijke auto deelbaar gemaakt kunnen worden.

Leasedivisie Van Mossel in zakelijk autodelen met Mobyone | Fleet&Mobility

Leasedivisie Van Mossel in zakelijk autodelen met Mobyone

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Dat meldt de Van Mossel Automotive Groep vanmiddag. Hiervoor werkt het bedrijf samen met deelplatform Mobyone, die de reserveringsapp levert. 

Bedrijven kunnen leaseauto’s via een app laten delen door medewerkers. Volgens Van Mossel bedraagt de besparing op de kilometerkosten bij zakelijk autodelen al snel 15 procent vergeleken met poolauto’s, huurauto’s of losse declaraties.

“Dit nieuwe initiatief sluit zowel voor onze klanten als voor onszelf aan bij de wens van toekomstgericht ondernemen en van meer flexibiliteit in mobiliteit”, zegt Armand van Veen, algemeen directeur van de leasedivisie van Van Mossel. Dat Van Mossel daardoor wel minder auto’s afzet, realiseer ook Van Veen zich. “Maar onze klanten vragen om deze producten. Uiteraard willen we bij onze klanten zoveel mogelijk voertuigen inzetten, maar dat begint wel met het hebben van de klant.”De leasedivisie van Van Mossel staat op plek 4 in de Automotive Leasemaatschappij Top 60. Bestel de uitgave hier.

Volgens Van Veen komt uit berekeningen van Mobyone naar voren dat er gemiddeld circa 15 procent bespaard kan worden. Van Veen stelt dat in eerste instantie door bedrijven vooral gekeken zal worden naar de pool- en huurauto’s. Pas in een later stadium komt zou ook de arbeidsvoorwaardelijke auto deelbaar gemaakt kunnen worden.