ALD start proef met Auto Zelfscan app

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ALD Automotive richt zich op private leaserijders, omdat er juist bij die groep veel vragen zijn over de inlevering. (Foto: ALD)

ALD is een pilot gestart onder 50 leaserijders met de Auto Zelfscan app van AVN Remarketing, zo meldt het leasebedrijf. Met deze app doet de leaserijder zelf de inspectie van de auto en krijgt hij zo beter inzage in de staat van de auto. Dan is ook direct bekend wat de eventuele financiĆ«le consequenties zijn. 

ALD zegt met de app de leaserijders meer transparantie te willen bieden. “Vaak wordt de auto bij de dealer achtergelaten en is het verdere traject van afhandeling en inname niet duidelijk”, aldus Frank Alofs, directeur operations bij ALD Automotive. “Digitalisering van diensten staat hoog op de agenda.”

De leasemaatschappij richt zich met de proef in eerste instantie op private leaserijders, omdat er juist bij die groep veel vragen zijn over de inlevering.