Fleet Europe: ‘Tinder voor auto’s’ wint Industry Award, Fixico pakt goud bij de startups

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Wisselen van auto met Change my Car. (foto: Athlon)

Leasemaatschappij Athlon heeft zojuist op het Fleet Europe Forum de Fleet Industry Award gewonnen, met het concept Change my Car. Met dit ‘Tinderconcept’ kunnen berijders eenvoudig en regelmatig van auto wisselen. De prijs is in het leven geroepen om leasemaatschappijen en leveranciers te belonen die producten ontwikkelen waarmee de fleetmanagers hun mvo-doelstellingen kunnen realiseren. 

Leaseplan werd tweede, met zijn elektrische voertuigprogramma. Tex Gunning had daarover eerder op de dag op het podium gezegd dat het doel was om bij het eigen leasebedrijf in drie jaar tijd alle auto’s elektrisch te hebben, en zoveel mogelijk bij de klanten. “Diesels must go out”, aldus Gunning, die op een vraag over de mislukte beursgang slechts kon melden “geen mededelingen te kunnen doen anders dan die al zijn gedaan over de slechte marktomstandigheden.”

ALD werd derde in de verkiezing met ALD Car Sharing. De jury bestaat uit negen leden, waaronder de Nederlanders Maaike Hofwijk-Van Hemmen (fleetmanager G4S Europe), Pim de Weerd (global mobilitymanager Philips) en Hans den Hollander (fleetmanager Cisco). Het jury-oordeel telt voor 70 procent mee, de publieksstem voor 30 procent.

Startup award voor Fixico

Er was nog meer Nederlands succes: op het beursplein werden gedurende de dag diverse pitches gehouden door startupbedrijven op het gebied van wagenpark- en mobiliteitsbeheer. Fixico, een app waarmee schades eenvoudig aan een netwerk van herstellers kunnen worden aangeboden, ging er met de eerste prijs vandoor. In België zorgde de introductie van de app eerder dit jaar nog voor flink wat commotie.

De jury voor de Startup of the Year award bestaat uit zes mensen, waaronder Marcus Fromberg (Autofacets) en Sven van Rossum (Athlon).

De prijzen werden afgelopen week op het Fleet Europe Forum in Barcelona.

Fleet Europe: ‘Tinder voor auto’s’ wint Industry Award, Fixico pakt goud bij de startups | Fleet&Mobility

Fleet Europe: ‘Tinder voor auto’s’ wint Industry Award, Fixico pakt goud bij de startups

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Wisselen van auto met Change my Car. (foto: Athlon)

Leasemaatschappij Athlon heeft zojuist op het Fleet Europe Forum de Fleet Industry Award gewonnen, met het concept Change my Car. Met dit ‘Tinderconcept’ kunnen berijders eenvoudig en regelmatig van auto wisselen. De prijs is in het leven geroepen om leasemaatschappijen en leveranciers te belonen die producten ontwikkelen waarmee de fleetmanagers hun mvo-doelstellingen kunnen realiseren. 

Leaseplan werd tweede, met zijn elektrische voertuigprogramma. Tex Gunning had daarover eerder op de dag op het podium gezegd dat het doel was om bij het eigen leasebedrijf in drie jaar tijd alle auto’s elektrisch te hebben, en zoveel mogelijk bij de klanten. “Diesels must go out”, aldus Gunning, die op een vraag over de mislukte beursgang slechts kon melden “geen mededelingen te kunnen doen anders dan die al zijn gedaan over de slechte marktomstandigheden.”

ALD werd derde in de verkiezing met ALD Car Sharing. De jury bestaat uit negen leden, waaronder de Nederlanders Maaike Hofwijk-Van Hemmen (fleetmanager G4S Europe), Pim de Weerd (global mobilitymanager Philips) en Hans den Hollander (fleetmanager Cisco). Het jury-oordeel telt voor 70 procent mee, de publieksstem voor 30 procent.

Startup award voor Fixico

Er was nog meer Nederlands succes: op het beursplein werden gedurende de dag diverse pitches gehouden door startupbedrijven op het gebied van wagenpark- en mobiliteitsbeheer. Fixico, een app waarmee schades eenvoudig aan een netwerk van herstellers kunnen worden aangeboden, ging er met de eerste prijs vandoor. In België zorgde de introductie van de app eerder dit jaar nog voor flink wat commotie.

De jury voor de Startup of the Year award bestaat uit zes mensen, waaronder Marcus Fromberg (Autofacets) en Sven van Rossum (Athlon).

De prijzen werden afgelopen week op het Fleet Europe Forum in Barcelona.