Autobinck start nieuw internationaal handelsplatform

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Autobinck

Autobinck is gestart met ACT Car Trade. Het bedrijf faciliteert autobedrijven en fleetowners bij het internationaal inkopen en verkopen van auto’s. Dit wordt aan Automotive bevestigd door Niek Hertsenberg, ceo Autobinck car distribution & retail. “We hebben ACT Car Trade in eerste instantie opgericht om de carflow – nieuw en gebruikt – tussen onze eigen bedrijven te optimaliseren. Daarbij maken we gebruik van ons internationale netwerk. Dan komt vanzelf de vraag: houden we dit intern of stellen we het ook open voor andere bedrijven, zoals dealers en leasemaatschappijen?”

De keuze viel op de tweede optie, waarbij Hertsenberg benadrukt dat alleen met bekende, betrouwbare partners wordt gewerkt. Streefcijfers wil hij ook nog niet noemen, want nu gaat het eerst om het uitbouwen van het netwerk. “En het internationaal sourcen van young used cars. Daar is continu gebrek aan. Aan de andere kant hebben we hier auto’s waar in het buitenland meer belangstelling voor is.” 

Autopoint International

Autobinck begon in december 2016 met internationaal handelsplatform Autopoint International, dat inmiddels is stopgezet. Wat gaat ACT Car Trade nu anders doen? “We leggen nu de internationale focus uitsluitend op de EU. Autopoint ging vooral over international trade buiten Europa. Daarnaast beginnen we veel kleinschaliger: bij het optimaliseren van de carflow tussen onze eigen bedrijven. Andere serieuze partijen worden uitgenodigd om deel te nemen. Maar we gaan niet voor één occasion heel Europa door. Daarnaast verkopen we ook nieuwe auto’s internationaal met flinke kortingen. Die worden b2b aangeboden op onze website.”

Autobinck start nieuw internationaal handelsplatform | Fleet&Mobility

Autobinck start nieuw internationaal handelsplatform

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Autobinck

Autobinck is gestart met ACT Car Trade. Het bedrijf faciliteert autobedrijven en fleetowners bij het internationaal inkopen en verkopen van auto’s. Dit wordt aan Automotive bevestigd door Niek Hertsenberg, ceo Autobinck car distribution & retail. “We hebben ACT Car Trade in eerste instantie opgericht om de carflow – nieuw en gebruikt – tussen onze eigen bedrijven te optimaliseren. Daarbij maken we gebruik van ons internationale netwerk. Dan komt vanzelf de vraag: houden we dit intern of stellen we het ook open voor andere bedrijven, zoals dealers en leasemaatschappijen?”

De keuze viel op de tweede optie, waarbij Hertsenberg benadrukt dat alleen met bekende, betrouwbare partners wordt gewerkt. Streefcijfers wil hij ook nog niet noemen, want nu gaat het eerst om het uitbouwen van het netwerk. “En het internationaal sourcen van young used cars. Daar is continu gebrek aan. Aan de andere kant hebben we hier auto’s waar in het buitenland meer belangstelling voor is.” 

Autopoint International

Autobinck begon in december 2016 met internationaal handelsplatform Autopoint International, dat inmiddels is stopgezet. Wat gaat ACT Car Trade nu anders doen? “We leggen nu de internationale focus uitsluitend op de EU. Autopoint ging vooral over international trade buiten Europa. Daarnaast beginnen we veel kleinschaliger: bij het optimaliseren van de carflow tussen onze eigen bedrijven. Andere serieuze partijen worden uitgenodigd om deel te nemen. Maar we gaan niet voor één occasion heel Europa door. Daarnaast verkopen we ook nieuwe auto’s internationaal met flinke kortingen. Die worden b2b aangeboden op onze website.”